Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Nincs minden rendben Kylian Mbappéval

Létrehozva:

Neymar, Mbappé és Messi | Fotó: Mehdi Taamallah / NurPhoto/AFP

A Paris Saint-Germain világbajnok labdarúgója először beszélt a nyilvánosság előtt arról, hogy a nyáron el akarta hagyni klubját.

A 22 éves világbajnok csatárt a nyári átigazolási időszakban a Real Madrid próbálta megszerezni, de a PSG elutasította a spanyolok ajánlatát, melynek összegét túl alacsonynak találta. „Világossá tettük, hogy a mi meglátásunk szerint az ajánlatuk nem tartalmaz megfelelő összeget, kevesebb, mint amit mi fizettünk a játékosért” – mondta Leonardo, a Paris Saint-Germain labdarúgóklubjának a sportigazgatója szeptember közepén a Canal Plusnak nyilatkozva. „Nem látom, hogy hogyan fordulhat elő, hogy az idény végén távozik tőlünk, kapcsolata ugyanis nagyon mély a PSG-vel. Szerintem a klubnál mindenki vele képzeli el a jövőt” – tette hozzá Leonardo.

Ehhez képest Mbappé most elmondta, hogy július végén közölte, hogy el szeretne menni. „Az álláspontom világos volt, azt mondtam, távozni akarok, és ezt elég korán megtettem” – fogalmazott az RMC Sport rádiónak nyilatkozva. Hozzátette: nem igaz az, hogy hat-hét szerződéshosszabbítási ajánlatot visszautasított volna, és az sem, hogy az átigazolási időszak végéig kivárt volna csak azért, hogy kierőszakolja klubváltását. Mint mondta, azért kérte, hogy engedjék el, mert miután eldőlt számára, hogy nem szeretne maradni, azt akarta, hogy a PSG kapjon érte pénzt, és abból minőségi helyettesítőről tudjon gondoskodni.

Bár a PSG nem áll rosszul, csak most vasárnap szenvedte el az első vereségét a bajnoki idényben a Rennes vendégeként, a Bajnokok Ligájában pedig legutóbb a Manchester City-t sikerült 2-0-ra legyőznie, a legtöbb meccsén egyáltalán nem remekelt. A bombaerős párizsi keret, aminek Mbappé mellett tagja Lionel Messi és a brazil Neymar is, kétszer csak minimális különbséggel bizonyult jobbnak a riválisánál, és első BL-meccsén is csak 1-1-es döntetlen ért el a belga Bruges otthonában.

A párizsi együttesnél a Bruges ellen első alkalommal lépett pályára kezdőként a hatszoros aranylabdás argentin Messi, Neymar, valamint Mbappé álomtriója, azonban egyikük sem tudott a kapuba találni. Akkor a csapat vezetőedzője, Mauricio Pochettino is elismerte, még sokat kell dolgozniuk ahhoz, hogy kialakítsák a megfelelő összhangot. Most pedig kiderült, hogy Mbappének tényleg semmi kedve nem volt a maradáshoz.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink