Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Tisztulnak a hidak és az alagutak

Létrehozva:

Szeptemberben a szokásos éves munkálatok második fázisát kezdte el a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt., aminek köszönhetően folyamatosan tisztulnak Budapest hídjai és alagútjai. A tisztogatás októberben is folytatódik.

Október 2-án, szombaton 6 óra 30 perctől 13 óráig a Rákóczi híd déli oldalát (Budáról Pestre vezető oldal), 14 óra 30 perctől 20 óráig a Rákóczi híd északi oldalát (Pestről Budára vezető oldal) tisztítják környezetkímélő technológiával, kézi és gépi erővel az FKF munkatársai. A társaság kéri a gépjárművezetőket, és különösen a járdán kerékpározókat, hogy a munkaterületek mellett fokozott figyelemmel közlekedjenek, ezzel is segítve a biztonságos feladatellátását.

Ma, október 1-jén 23 óra 30 perctől október 2-án 4 óra 30 percig a Váralagút melegvizes, vegyszermentes, kézi és gépi tisztítása következik a sorban. Az FKF arra kéri a közlekedőket, hogy ebben az időszakban kerüljék el az alagutat. 

Szeptember 29-én, szerdán a Szabadság híd és a városligeti Zielinski híd környezetkímélő technológiával történő mosását végezték. Szeptember 25-én, szintén szombaton tisztították meg a Margit hidat, másnap, vasárnap a Petőfi híd következett a sorban 

Az FKF közleménye azt írta, hogy az éjszakai és a hétvégi munkavégzés kevésbé akadályozta a közlekedést ezeken a nagyforgalmú átkelőkön, ezért végzi az FKF ebben az időszakban ezeket a fontos köztisztasági munkákat.

A híd és alagútmosás részei az éves, előre tervezett köztisztasági munkáknak. Az FKF évi két alkalommal, tavasszal és ősszel tisztítja meg Budapest 8 kiemelt forgalmú átkelőjét és a Váralagutat.

ph

(Kiemelt kép: FKF)

Legnépszerűbb cikkeink