Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Stöger: Balszerencsések voltunk

Létrehozva:

A Ferencváros a statisztikák alapján Európa egyik legjobb csapatát látta vendégül, ugyanis a Betis idei 34 tétmérkőzésén mindössze három vereséget szenvedett. Sokáig döntetlenre állt a csata, de az utolsó negyedórában a spanyolok a maguk javára fordították a meccset és 3–1-re nyertek.

Bő negyed órán keresztül még helyzetig sem jutottak a csapatok, de a 17. percben a vendégek első lehetőségüket gólra váltották a világbajnok francia Nabil Fekir révén. Az öt védővel felálló Ferencváros nem tudott komoly helyzetet kidolgozni, sokáig csak egy szöglet utáni Sammy Mmaee-fejes volt az egyetlen veszélyes lehetősége. A kapuban mindeközben Dibusz a szezon egyik legnagyobb védésével mentette meg csapatát az újabb góltól. A Fradi végül a félidő utolsó pillanataiban egyenlített Uzuni gyönyörű egyéni villanása után.

A második játékrész elején a magyar bajnok beszorította a spanyol csapatot, Pellegrini pedig az 57. percben egyszerre hármat cserélt. A játék kiegyenlítetté vált, majd a spanyolok fokozatosan átvették az irányítást, és egy szöglet után egy szerencsétlen öngóllal másodszor is előnybe kerültek. A hajrában nagy erőkkel rohamozott a Ferencváros, de az utolsó percben a villámgyors Cristian Tello találatával zárult a mérkőzés.

A trénerek értékelték a pályán látottakat. „Mondhatjuk, hogy balszerencsések voltunk, pedig nagyon jól játszott a csapat. Voltak nagyon jó periódusaink egy olyan ellenfél ellen, amely nagyon kevés hibát ejt. Főleg csak védekeztünk, nem volt meg az egyensúly. De nem akartunk csak védekezni, ezért is álltunk fel három belső védővel. A teljesítménnyel elégedett vagyok, az eredménnyel nem” – nyilatkozta Peter Stöger, a Ferencváros vezetőedzője. „A Betis most mindenre képes, erőtől duzzadunk. Az egyenlítő góltól eltekintve elégedett vagyok, s örülök, hogy végre a szurkolóink is elkísértek minket” – mondta Manuel Pellegrini, a spanyol csapat edzője.

mti/ph

(Kiemelt kép: KISBENEDEK ATTILA – AFP)

Legnépszerűbb cikkeink