Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Meztelen szüretből csupasz rizling

Létrehozva:

A Portugál Naturista Szövetség idén először megrendezett meztelen szüretén még egy szőlőlevél se takarta a résztvevők intim részeit, így kerülhettek közvetlen kapcsolatba a természettel. De Portugáliában szerencsére még ilyenkor is kellemes, 30 fok körüli a hőmérséklet, így nem vacogtak azok a naturisták, akik a Lisszabontól 100 kilométerre délre fekvő Grandolában részt vettek az első portugál meztelen szüreten.

Az AFP helyszíni videóriportjában a több tucat helyi naturista mellett feltűnt egy Portugáliában élő amerikai nyugdíjas is, akit onnan lehetett felismerni, hogy csak egy FFP2-es maszkot viselt, és azt is a karján. Denis Dieterich amúgy a videóban megszólalva elmondta, csodálja a portugálokat, mert különleges a kapcsolatuk a természettel, ráadásul a szüretelés is remek elfoglaltság, ő fantasztikusan érezte magát. A videó alatti kommentelők már kevésbé voltak elragadtatva: többen nem értették, minek a szüretelőkre kalap, meg cipő, ha egyszer naturisták. Akadt, aki kérdéssel provokált: „Az uborkaszüret mikor kezdődik?” Páran pedig megjegyezték, hogy mostantól csakis francia bort vesznek.

Pedig Franciaországban már több éves hagyománya van a meztelen szüretelésnek: Crest városkában még 2017-ben egy különleges helyi rendelettel lehetővé tették, hogy meghatározott időintervallumban, egy bizonyos szőlőhegyen, ami mindentől távol esik és sehonnan nem lehet rálátni, zavartalanul szüretelhessenek a naturizmus hívei. „Régóta szerettünk volna már így szüretelni. A naturizmus egy életmód, nagyon közeli kapcsolatba kerülhetünk így a természettel, és csodálatos érzés, ha még egy ruharéteg sem áll közénk” – mondta a France3 regionális tévének még korábban az egyik meztelen francia szüretelő. „A naturizmus a toleranciáról szól, arról, hogy nem ítélkezünk egymás fölött. Ha valaki egyszer ráérez az ízére, már nagyon nehéz visszatérni a ruházkodáshoz” – tette hozzá egy másik francia naturista. Meztelen szüretet még a dél-afrikai Fokvárosban is minden évben rendeznek, az így leszedett szőlőből különleges, „csupasz rizlingbort” készítve.

bálint orsolya

(Kiemelt kép: PATRÍCIA DE MELO MOREIRA – AFP)

Legnépszerűbb cikkeink