Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Pellegrini: A Fradi nagy csapat

Létrehozva:

A spanyol élvonalban szereplő Real Betist fogadja csütörtökön a Ferencváros labdarúgócsapata az Európa-liga csoportkörének második fordulójában.

A Ferencváros a Bayer Leverkusen otthonában kezdte a sorozat mostani kiírását és bár Ryan Mmaee góljával vezetett, végül 2-1-re kikapott a Bundesligában jelenleg második gyógyszergyáriaktól, ami nem rossz eredmény. De jó formában van a Betis is, az előző fordulóban otthon verte 4-3-ra a Celtic Glasgow-t. A két csapat először találkozik egymással a nemzetközi kupaporondon, a Ferencváros korábban nyolc mérkőzést vívott spanyol csapattal, ezek közül egyet nyert meg, 1982-ben az UEFA Kupa első fordulójában 2-1-re verte az Athletic Bilbaót. Ezt leszámítva négy döntetlen és három vereség a zöld-fehérek mérlege, ugyanakkor Budapesten csak a Barcelona tudott nyerni, mégpedig a tavalyi Bajnokok Ligája-csoportmeccsen.

Peter Stöger, a Fradi edzője bízik a hazai pálya előnyében, és szerinte együttese készen áll a meccsre. Erről szerdán, a meccset felvezető sajtótájékoztatón beszélt, hozzátéve, hogy a saját játékosaiból a maximumot igyekszik kihozni, és bízik benne, hogy a ferencvárosi szurkolók előtt ez sikerülni fog. Mint mondta, a Betis egy rendkívül erős csapat, de kicsit más stílusban futballozik, mint a Leverkusen, amelynek otthonában ugyan vezetett a Ferencváros, de végül 2-1-re kikapott. Stöger szerint nagy szerepe lehet a hazai szurkolóknak a meccsen, akik egy-egy holtponton átsegíthetik kedvenceiket. Kollégájáról, az ellenfelet irányító chilei Manuel Pellegriniről azt mondta, igazi legenda a szakmában.

A Ferencváros elleni Európa-liga csoportmérkőzésen sem akar pihentetni, így a lehető legerősebb összeállításban küldi pályára együttesét Manuel Pellegrini, a Real Betis labdarúgócsapatának vezetőedzője. A chilei szakember, aki korábban irányította többek között a Real Madridot és a Manchester Cityt is, szintén a szerdai sajtótájékoztatón nyilatkozott. Szerinte a hazaiak mindig előnyben vannak, a Ferencváros pedig nagy csapat, amely minden összecsapást szeretne megnyerni. A világhírű edző hozzátette: a zöld-fehérek kreatív támadókkal és erős védelemmel rendelkeznek.

mti/ph

Legnépszerűbb cikkeink