Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Lehetnek új szabályok az oktatásban

Létrehozva:

Tegnapi, vagyis szerdai számunk lapzártájának idején még tartott a heti kormányinfó. Most jövünk a lapzártánk utáni részletekkel.

Azt még meg tudtuk írni önöknek, hogy minden 18 év alatti gyereket nevelő családban mindkét szülő vissza fogja kapni az átlagjövedelem szintjéig a befizetett személyi jövedelemadóját, ahogy azt is, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a Magyarország és a Gazprom között 10+5 évre létrejött megállapodás hosszú távon biztosítja a rezsicsökkentés eredményeit.

És akkor következzen, ami lapzártánk után hangzott el. Gulyás Gergely beszámolója szerint nem tervez szigorításokat a kormány a járvánnyal kapcsolatban. A miniszter viccelődött Jakab Péter testőrségével, és beszélt arról is, hogy a Norvég Alap fizetni fog Magyarországnak. Kitért a pedagógusok béremelésére, ami január 1-vel kezdődik, és arra is, hogy nem tartja fontosnak az uniós jogállamisági vizsgálatok keretében hazánkba érkező LIBE-bizottsággal való találkozást. 

De a szerdai Kormányinfón laptársunk, a 168.hu is kérdezte Gulyás Gergelyt. A kérdések az ellenzéki előválasztásra és a járványkezelésre vonatkoztak. A magyar kormány véleménye és kommunikációja szerint az ellenzéki előválasztás eredménye már a választók részvétele előtt eldőlt. Gulyás Gergely is azt mondta: szinte biztosan Karácsony Gergely nyeri majd a miniszterelnök-jelölti előválasztást, és azt is újra megfogalmazta, hogy minden Gyurcsány Ferenc akarata szerint történik az előválasztás során. Hozzátette: „Ne fogadjon arra, hogy nem Karácsony Gergely nyer. Mi úgy gondoljuk, hogy valóban egy showműsorról van szó, ez nem egy kommunikációs fogás. Tekinthetjük egy előadásnak is, aminek van egy forgatókönyve és annak vége is, a színészek ezt szokták játszani”. 

Járványügyi kérdésünkre válaszul a miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy a tanárok érdekképviselete után már a gyermekorvosok is amellett foglaltak állást, hogy indokolt lenne az oktatási-nevelési intézményekben járványügyi szabályok bevezetése. „Ha szükséges, meg fogja hozni ezt a döntést a kormány” – zárta Gulyás Gergely.

ph

(Kiemelt kép: DIMÉNY ANDRÁS)

Legnépszerűbb cikkeink