Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Barca–Bayern meccsel kezdődik a Bajnok Ligája

Létrehozva:

Coutinho legutóbb két gólt is a Barcelona ellen | Fotó: AFP / Pool / Manu Fernandez

A Bayern München barcelonai vendégjátéka lesz a rangadó a labdarúgó Bajnokok Ligája 2021/22-es csoportkörének első, keddi játéknapján.

A katalánok szombati, sevillai bajnoki találkozóját elhalasztották, ugyanis több dél-amerikai játékos csak a mérkőzés előtt egy nappal csatlakozott a kerethez válogatottbéli kötelezettsége miatt, így Ronald Koeman együttese legutóbb augusztus 29-én volt pályán, amikor küzdelmes mérkőzésen, nyögvenyelős játékkal 2-1-re győzte le a Camp Nouban a Getafét.

Ezzel szemben a bajorok játékban vannak, a formájuk pedig kiváló: szombaton 4-1-re nyertek Lipcsében a kezdőben három magyar válogatottal – Gulácsi Péterrel, Willi Orbánnal és Szoboszlai Dominikkal – felálló RB Leipzig ellen, azt megelőzően, a nyár utolsó hétvégéjén pedig 5-0-ra lépték le otthon a Dárdai Pál irányította Herthát.

A Barcelona helyzetét tovább nehezíti, hogy sérülés miatt elvesztette csatárját, Martin Braithwaite-et is. A 30 éves dán támadó a katalán együttes augusztus 29-i, Getafe elleni találkozóján sérült meg, a klub pedig hétfőn bejelentette, meg kell operálni a játékos térdét. Braithwaite kiesése azért is érzékeny veszteség a Barcelona számára, mert Ronald Koeman szintén sérülés miatt nem számíthat Sergino Dest, Ousmane Dembélé, Ansu Fati és Sergio Agüero játékára sem. A Bayernnél is akadnak kérdőjelek: Coman és Tolisso mellett Gnabry, illetve Lewandowski szereplése is kérdéses.

A két együttes eddig 11 alkalommal találkozott európai kupamérkőzésen, két döntetlen mellett a Bayern hétszer, a Barcelona kétszer nyert. A katalánok számára különösen fájó emlék a legutóbbi összecsapásuk, amikor 2020 nyarán a BL-negyeddöntőben kiütéses, számukra a nemzetközi kupákban negatív rekordot jelentő 8-2-es vereséget szenvedtek Lisszabonban. Csoportkörben viszont csak egyszer futottak össze egymással, még az 1998/99-es kiírásban, akkor a bajorok mindkétszer győztek: otthon 1-0-ra, idegenben 2-1-re.

Szintén ma játszik a Lőw Zsolt személyében magyar másodedzőt foglalkoztató címvédő Chelsea, amely az orosz Zenitet fogadja. A két csapat először találkozik egymással, de az angol klub korábban már nyolcszor játszott orosz riválissal, hat győzelem mellett egy-egy döntetlen és vereség a mérlege. A címvédők hagyományosan jó nyitányában például bízhat a Chelsea, hiszen az AC Milant (1994/95) és a Liverpoolt (2019/20) leszámítva a soron következő kiírásban nem kapott ki a trófea aktuális birtokosa.

Az este további meccsei: Dinamo Kijev (ukrán)-Benfica (portugál), Young Boys (svájci)-Manchester United (angol), Villarreal (spanyol)-Atalanta (olasz), Sevilla (spanyol)-Salzburg (osztrák), Lille (francia)-VfL Wolfsburg (német), Malmö (svéd)-Juventus (olasz).

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink