Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Jól sikerült Cristiano Ronaldo bemutatkozása

Létrehozva:

Fotó: MTI / EPA / Peter Powell

A Manchester United 4-1-re győzte le a vendég Newcastle-t az angol labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójában. A négy gólból kettőt ráadásul a visszatérő Cristiano Ronaldo szerzett.

A 36 esztendős portugál támadó kezdőként lépett pályára, és a Premier League-ben 12 év és 124 nap után talált be ismét. Ahogy mi is megírtuk, az ötszörös aranylabdás, 36 éves játékos átigazolása augusztus 31-én vált véglegessé, Ronaldo a Juventust hagyta ott a Manchester Unitedért.

Az olaszok bejelentették, hogy 15 millió eurót kaptak az angoloktól a portugálért, de az összeg, bizonyos feltételek teljesülése esetén nyolcmillióval nőhet. „A Manchester United mindig különleges helyet foglalt el a szívemben, és el vagyok ragadtatva attól a sok üzenettől, amit kaptam” – fogalmazott Ronaldo, aki kettő plusz egy évre szóló megállapodást kötött a Uniteddel. „Alig várom, hogy ismét az Old Traffordon játszhassak, telt ház előtt és láthassam a szurkolókat. Remélem, hogy eredményes szezonunk lesz!” – mondta akkor bizakodva Ronaldo. A 36 éves csatár egy héttel később, szeptember hetedikén már együtt gyakorolt az új társaival. A manchesteriek akkor egy fotót is posztoltak a carringtoni edzőközpontból, amelyen a világklasszis látható új trénerével, Ole Gunnar Solksjaerral, akivel korábban csapattársak voltak a vörös ördögöknél.

A támadót állítólag jó hangulatban várták a csapatnál. Harry Maguire, a Manchester United angol válogatott védője éppen a magyarok elleni meccs előtt beszélt erről. „Nagyszerű, hogy visszatért, biztos vagyok benne, hogy mindannyian tudunk tanulni tőle. A pályán, valamint azon kívül is nagy hatással lesz a társaságra” – dicsérte a világklasszist. Mint fogalmazott, szerinte a világ legjobb játékosa csatlakozott most hozzájuk.

A portugál válogatottal 2016-ban Európa-bajnok futballista 2003 nyarán, a Sporting Lisboától szerződött először az MU-hoz, amellyel 2009-ig nyolc trófeát, közte 2008-ban Bajnokok Ligáját nyert. A támadó pályafutása első aranylabdáját 2008-ban, a Manchester United játékosaként érdemelte ki, aztán 2009-ben, akkor világrekordot jelentő 94 millió eurós összegért igazolt a Real Madridhoz. A Juventushoz három éve szerződött 100 millió euróért.

MTI / Aradi Péter

Legnépszerűbb cikkeink