Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Karácsony: Ne bántsd a melóst!

Létrehozva:

A Blaha Lujza tér felújítása | Fotó: Adrián Zoltán / 168.hu

Utcazajban, munkavédelmi sisakban és láthatósági mellényben jelentkezett be a Blaha Lujza térről Karácsony Gergely főpolgármester.

Elsősorban arról beszélt, hogy atrocitások érték a téren dolgozó munkásokat, amelyről szerinte a kormánypárti sajtó hangulatkeltése tehet.

„Tegnap a lakájmédia azt a hangulatot keltette, hogy a munkások nem is dolgoznak, csak ebédelnek – kezdte mondandóját a munkavédelmi ruházatba öltözött főpolgármester. – Egy nagyon manipulatív képet sugároztak a beruházásról, ahol egyébként tényleg hetek óta feszített munka zajlik annak érdekében, hogy minél hamarabb vissza tudjuk adni a közúti forgalom kapacitását. Sajnos a lakájmédia aljassága nem volt eredménytelen, mert tegnap atrocitások érték a munkásokat. Volt, akit megdobáltak flakonokkal. Kiabáltak velük, pedig higgyétek el, nagyon-nagyon keményen dolgoznak, hogy minél hamarabb be tudjuk fejezni a beruházásnak azt a részét, ami érinti a közúti forgalmat” – mondta Karácsony.

„Magyarország akkor lesz jobb hely, ha megbecsüljük azokat, akik szó szerint a két kezükkel építik ezt az országot” – jelentette ki Karácsony Gergely, aki azzal zárta élő bejelentkezését, hogy határidőre – de lehet, hogy még korábban – elkészülnek a főváros egyik legkényesebb kereszteződésének felújításával.

„Engem lehet támadni, ez a sorsa egy ellenzéki politikusnak a gyűlöletből politikát faragó Orbán-kormány uralkodása alatt, de nem fogom tűrni, hogy ezt azokkal is tegyék, akik a dolgukat végzik egy élhetőbb, zöldebb Budapestért” – írta még posztjában a videóhoz.

Mint ismeretes, a Blaha Lujza tér felújítása évek óta húzódik, az eredeti tervek szerint már a 2019-es önkormányzati választások előtt át kellett volna adni az új teret a forgalomnak. A fogaskerekek azért pörögtek fel idén – több már beruházással, így a pesti alsó rakpart felújításával együtt, – mert fővárosnak ez év végéig el kell számolnia a korábban e célra megítélt támogatásokkal. A Blaha Lujza tér felújítása 10-12 hetet vesz igénybe, szeptember végére remélhetőleg megszűnnek a korlátozások.

Legnépszerűbb cikkeink