Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Ez már a valóság? – Megalakult a magyar e-sport válogatott

Létrehozva:

Fotó: Dimény András

A több mint húsz főből álló magyar küldöttség hat játékban képviseli majd hazánkat a nemzetközi versenyeken.

Hivatalosan is megalakult a magyar e-sport válogatott, amelynek tagjai az elkövetkező időszakban hat játékban fogják képviselni Magyarországot különböző világversenyeken. Az MTK Stadion különtermében megrendezett sajtótájékoztatón a kerethirdetésen kívül a hosszútávú célokat is bemutatták a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) képviselői, amelyben az utánpótlásképzés fontosságát is hangsúlyozták.

A magyar csapat játékosai az IESF – a Nemzetközi E-sport Szövetség által rendezett – világbajnokságon, valamint a World eSports League küzdelmeiben és az európai Nations Cup versenyén vesznek majd részt. A 2017-ben alapított magyar szervezet tavaly, 2020 év elején csatlakozott az európai szövetséghez, majd év végén már a nemzetközi sportági vérkeringésbe is bekerült, miután év végén a Nemzetközi E-sport szövetséghez is csatlakozott. Ezért a magyar játékosok 2021-től már a hivatalos magyar küldöttség tagjaiként fognak játszani nemzetközi ellenfeleikkel nagy világversenyeken.

Bíró Balázs, a Magyar E-sport Szövetség elnöke kijelentette: a szakmai fejlődést együttműködések, csapatszponzorok is segítik, az élő streameket pedig a kifejezetten az erre a célra létrehozott esport1.hu fogja közvetíteni. Kis Balázs, a HUNESZ szakmai alelnöke kiemelte, az utánpótlásról az edukációs programok mellett úgy gondoskodnak, hogy nyílt selejtezőket rendeznek, ahol a rutinos játékosok mellett amatőr, mégis tehetséges fiatalok is megmutathatják magukat. A 168.hu kérdésére Kis Balázs elmondta, magyar válogatott csak 14 év felett lehet valaki, azonban a játék durvaságát figyelembe véve a versenyek korhatára ennél magasabb is lehet. Hozzátette: a nemzetközi e-sport szövetség versenyein 18 év alatti versenyzők esetében szülői beleegyező nyilatkozat szükséges.

A több mint húsz fős magyar válogatott hat játékban, például Counter-Strike-ban, PUBG-ben és Dota 2-ben képviseli majd hazánkat különböző világversenyeken.

168.hu / PH

Legnépszerűbb cikkeink