Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Csapatként sikerülhet legyőzni az angolokat?

Létrehozva:

Fotó: MTI / Kovács Tamás

A magyar labdarúgó-válogatott ma este folytatja a 2022-es katari világbajnokság selejtezősorozatát.

Elsőként az idén nyáron rendezett Európa-bajnokság ezüstérmes csapatával, az angolokkal mérkőznek meg.

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint fegyelmezett csapatjátékkal felveheti a versenyt a válogatott az egyébként sokkal magasabban rangsorolt Angliával szemben.

„A csapat már bizonyította, hogy megvan a megfelelő karaktere és képes félelem nélkül játszani. Tudjuk, hogy együtt túl tudunk lépni a nehézségeken, és ha sikerül csapatként dolgoznunk, akkor úgy, ahogy a legutóbbi tizenhat mérkőzésünkön, most is meglepetést okozhatunk ellenfelünknek” – nyilatkozta az olasz szakember.

Rossi olyan játékot vár csapatától, hogy ha esetleg az eredménnyel nem is, de a hozzáállással és a teljesítménnyel elégedett legyen. Hozzátette, ezt várják a csapattól a szurkolók is. A hosszú sérülésből visszatérő Szoboszlai Dominikről azt mondta a kapitány, hogy a jelenléte minőséget hoz a pályára, amely főként a támadóharmadban lehet fontos, ugyanakkor az RB Leipzig légiósát helyzetbe is kell hozni.

Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya sportszerűen megdicsérte a magyar csapatot.

„Láttuk a meccseken, milyen hangulat volt az Európa-bajnokságon a Puskás Arénában, milyen nehéz dolga volt ott a portugál és a francia csapatnak. A magyarok ellen nagyon nehéz játszani, nehéz helyzetekig eljutni” – méltatta az ellenfelet Southgate, aki azt is megjegyezte, hogy nemcsak Budapesten futballozott jól a magyar válogatott, hanem Németországban is.

Az angol kapitány a gárda szellemiségét, taktikai felkészültségét és kiváló védekezését dicsérte többek között. A csapatból pedig Szoboszlai Dominikot emelte ki, mint az együttes egyik legjobbját.

Amennyiben az esélyesebb angolok begyűjtik a három pontot, akkor komoly lépéselőnybe kerülnek a vb-részvételt jelentő első hely megszerzésében, a magyarok pedig visszacsúszhatnak a harmadik pozícióba. A döntetlennel ugyanakkor nyílt maradna a küzdelem, mert ugyanúgy két pont lenne a különbség az angolok és a magyarok között, mint eddig, egyúttal az lehetőséget adna a lengyelek és albánok számára a felzárkózásra. A hazai győzelem viszont azt eredményezné, hogy a magyar válogatott átvenné a vezetést a csoport élén.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink