Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

A vizslás sör úgy pezseg, mint a kriptoközösség

Létrehozva:

Fotó: Grósz Balázs / Pixel Room / Hungarian Vizsla Inu

Egy 4,5 százalék alkoholtartalmú Session IPA sört a legismertebb magyar vadászkutyáról neveztek el, ráadásul összekötötték a kriptovalutával.

A magyar kisüzemi sör kiadásának apropója, hogy a magyar digitális pénz feljutott a világ egyik legnagyobb tőzsdéjére, a Hotbitra. A Hungarian Vizsla Inu és a One Beer közös projektjének italát Nyíri Szilárd álmodta meg. Szerinte a sör habja olyan, mint a valuta hozama, és úgy pezseg, mint a kriptós közösség.

Akik járatosak a kisüzemi sörök világában, azoknak nem ismeretlen Nyíri Szilárd neve. A One Beer mesterétől már számos egyedi és különleges tétel került a fogyasztók elé. A legújabb a világ első kriptovaluta söre, amit Magyarország első és piacvezető kriptovalutájával, a Hungarian Vizsla Inu-val közösen készített. Az inu japán szó, és kutyát jelent, a kriptopénzes csapat pedig profitjából támogatja a Magyar Vizsla Alapítványt.

Több kóstolót szerveztek a kriptosör piacra dobása előtt, hogy kiválasszák azt a sörtípust, ami a készítőknek, és véleményük szerint a közönségnek is tetszeni fog. A vizslások egy könnyed és egyszerűbb sört szerettek volna, így született meg a Session IPA, egy könnyed nyári ital, ami alkoholban gyengébb, de ízében erős maradt. Nem mellesleg sokat lehet meginni belőle egy esti sörözésnél.

Miután az alkotók úgy tudják, hogy a világon ez lett az első kriptovalutához köthető sör, ezért nagy gondosságot fordítottak a csomagolásra is. A dobozra fölkerült a Hungarian Vizsla Inu saját vadászkutyája, ami ezentúl akár a hűtőbe is hűségesen követi gazdáját.

Bár a vizslás sör kiadásának apropója az, hogy a Hungarian Vizsla Inu fölkerült a világ egyik legnagyobb nemzetközi kriptotőzsdéjére, a Hotbitre, nemcsak emiatt ünnepelnek, hanem mert minden előzetesen várt rekordot megdöntött a magyar kriptovaluta, ami egyszerre szolgál befektetési és jótékonysági célokat. A digitális pénz árfolyama néhány hónap alatt több mint 5 millió százalékkal nőtt.

Nemcsak a pudingot kell szigorú próbának kitenni, hanem az olyan egyedi terméket is, mint a magyar vizslás kriptosör. Ehhez a gyártókon keresztül vezet az út, de hamarosan nagyobb közönség előtt is bemutatkozhat a különleges magyar IPA. Megalkotói azt tervezik, hogy bevezetik a vendéglátóhelyekre is, hogy minél többen belekóstolhassanak a hozamot jelképező habba, és tovább pezsdítsék a kriptoközösség életét.

Szikora Katalin

Legnépszerűbb cikkeink