Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Djokovic hengerelt, Fucsovics búcsúzott

Létrehozva:

Fotó: MTI / AP / Nell Redmond

A világelső Novak Djokovic egy szettet veszítve jutott be a második fordulóba az amerikai nyílt teniszbajnokságon. Fucsovics Márton kikapott.

A rekordot jelentő 21. Grand Slam-trófeájára hajtó szerb játékos kedden a 18 éves dán Holger Runét (145.) búcsúztatta. Az év eddigi három GS-ét megnyerő Djokovic még sosem kapott ki a US Open nyitókörében. A folytatásban a holland Tallon Griekspoor vár rá.

A férfi mezőnyben 13 hazai teniszező jutott tovább a 64 közé, amire 1994 óta nem akadt példa. Egyikük, Taylor Fritz úgy gyűrte le a tavaly negyeddöntős ausztrál Alex de Minaurt, hogy mindketten 127 labdamenetet nyertek. A nőknél a 2019-es bajnok Bianca Andreescu továbbra is veretlen a US Openen. A 21 éves kanadai, aki gyomorproblémákkal küszködik, Viktorija Golubicot verte nagy csatában.

Fucsovics Márton az első fordulóban öt szettben kikapott az olasz Andreas Seppitől, így kiesett az amerikai nyílt teniszbajnokságon. A világranglistán 41. magyar játékos remekül kezdte a mérkőzést, kiválóan adogatott és fogadóként is magabiztos volt, így alig félóra alatt szettelőnyhöz jutott. A folytatásban aztán kiegyenlítettebbé vált a játék.

A tiebreak maratoni hosszúságúra nyúlt, Fucsovics 6-4-nél közel volt a sikerhez, de nem tudta lezárni a mérkőzést, a folytatásban pedig egészen 13-13-ig nem bírtak egymással, akkor Seppi előbb meccslabdához jutott, majd azt saját adogatásából értékesítette, és bejutott a 64 közé. A találkozó 4 óra 8 percig tartott.

 „Alig hogy véget ért a négyórás, ötszettes meccsem, és vesztesként jöttem le a pályáról, csak az járt a fejemben, hogy nekem mindig is a tenisz volt az életem, és hogy egész életemben arra vágytam és arra készültem, hogy a legjobbak között játszhassak, és ez most már néhány éve így vagy úgy, megadatott” – kezdte értékelését közösségi oldalán. „Az viszont tény, hogy a tavalyi, amerikai keménypályás szezonom jobban sikerült, mint az idei. Pedig úgy  éreztem, hogy a rövid de annál intenzívebb felkészülésem jól sikerült” – magyarázta Fucsovics.

„A tokiói olimpia miatt sokkal csalódottabb voltam, mint az elmúlt percekben, mert akkor még nem hittem, hogy ma a pályán lehetek. Seppitől most kikaptam, nem volt egy jó meccs, a szervám, a hangulatom, és a rám jellemző agresszív támadójátékom is hullámzó  volt, és ezt az ellenfelem kiválóan kihasználta, a végső győzelem is szinte néhány drámai ponton múlt” – tette hozzá.

Előzőleg Gálfi Dalma is kikapott az első körben, így mindkét magyar búcsúzott egyesben a US Opentől.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink