Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

A sportlövőknél Dávid Krisztina (P2) légpisztolyban bronzérmes

Létrehozva:

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

A magyar paralimpikon végig nyugodt tudott maradni és bízott a sikerében, így sikerült dobogós helyezést elérnie. Ez a nyolcadik magyar érem.

A fináléját elemezve elmondta: nem számít, ha becsúszik egy-egy rosszabb lövés, mert mindig van olyan, amelyik nem úgy sikerül, ahogy szeretné.

„Az volt a fontos, hogy a helyzethez mérten nyugodt tudjak maradni, és ha a találat kicsit máshova megy, majd legfeljebb tekerek az irányzékon, jobban figyelek arra, hogy a markolatot hogyan fogom és hogyan sütöm el a pisztolyt” – fogalmazott a 2014-ben vb-második, öt éve, a riói olimpián ötödik, 2018-ban pedig Európa-bajnok Dávid Krisztina.

A paralimpikon a  magyar küldöttség nyolcadik érmét – harmadik bronzát – szerezte.

A P2-es kategória magyar indulója, aki szívműtét közben történt műhiba miatt hatévesen kerekesszékbe került, jól teljesített a 60 lövéses alapversenyben.

Ezt illetően elmondta, fogalma sincs, hogyan lőtt a sorozatokban, mindig csak a végén, a hatvanadik lövés után nézi meg számszerűen, mi történt.

„Engem közben csak az érzések foglalkoztatnak, azokra hagyatkozom. Volt, hogy el is kellett engednem a kontrollt, mert tudtam, hogy meglesz, tudom, mire vagyok képes és azt is, hogy azzal be kell jutnom a döntőbe” – értékelt a vegyes zónában.

Dávid Krisztina öt lövést követően harmadik, újabb öt után negyedik volt, de közben azért hátrébb is állt egy-egy pontatlanabb célzás miatt.

Elárulta, hogy közben általában nem figyel a helyezésére, most még dúdolt is, hogy ne hallja a műsorközlőt, ugyanakkor hozzátette, hogy ami jó, azt beengedi.

Ezután két lövésenként egy versenyző mindig kiesett és a 45 éves magyar döntős jól kapaszkodott felfelé. Nyolc lövés után négyen maradtak, akkor egy körrel előzte meg dél-koreai ellenfelét, akit az újabb két kísérlet után is maga mögött tudott tartani.

Az előtte álló iráni Sarah Dzsavanmardit és a török Aysegül Pehlivanlart nem volt esélye befogni. Az iráni világcsúcsot érő döntős eredménnyel győzött.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink