Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Messi győztes meccsen mutatkozott be

Létrehozva:

Fotó: AFP / Franck Fife

Lionel Messi győztes meccsen mutatkozott be a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatában, miután 2-0-ra nyert a Stade de Reims otthonában a francia élvonal negyedik fordulójában.

Körülbelül 20 ezer hazai szurkoló mellett számos PSG-drukker is volt a lelátón. Utóbbiak a bemutatás során óriási ovációval fogadták Lionel Messit, a távozását fontolgató Kylian Mbappét viszont kifütyülték. A világbajnok francia csatár két góllal válaszolt a párizsi szurkolóknak.  

Messi a 66. percben, csereként lépett pályára a Reims otthonában 2-0-ra megnyert bajnokin, korábbi barcelonai klubtársát, Neymart váltotta. Rövid debütálása során 21 passzból 20-at jó helyre adott és háromszor szabálytalankodtak vele szemben.

Mauricio Pochettino, a Paris Saint-Germain vezetőedzője szerint Lionel Messi gyorsan beilleszkedett Párizsban, és máris óriási hatással van csapattársaira.

„Higgadtságot hozott a csapatba. Fontos a jó rajt, még neki is” – fogalmazott a dél-amerikai tréner. „Jól érzi magát és beilleszkedett. Ezzel együtt a józan ész azt diktálta, hogy ne jelöljem a kezdőcsapatba.”

A szakember hozzátette: mindenkiben dolgozik a versenyszellem, de Messi jelenléte optimistábbá teszi a játékosokat. „Ezt mindenki érzi. Nagy hatással van a többiekre” – fogalmazott.

Az FC Barcelona augusztus 5-én jelentette be, hogy a hatszoros aranylabdás, négyszeres Bajnokok Ligája-győztes argentin csatár 21 év után távozik a klubtól, a PSG pedig öt nappal később hozta nyilvánosságra a leigazolását.

A Real Madrid sajtóhírek időközben 170+10 millió eurós ajánlatot tett Mbappért, miután korábban a 160, majd a 170 millió eurót is kevesellte.

A 180 millió euró megegyezik azzal az összeggel, amelyet a PSG négy évvel ezelőtt fizetett a Monacónak az időközben világbajnok, 22 éves Mbappéért. A játékos előző klubja, a Monaco 35 millió euróra tarthat igényt a mostani átigazolási díjból.

A L’Equipe francia lap információja szerint a PSG azután kezdett hajlani az átigazolásra, hogy a Real Madrid kiszivárogtatta, hogy ennél az ajánlatnál sokkal többre már nem képes.

A nyári átigazolási piac kedd éjszaka zár.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink