Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Gyerekekkel edzettek a vízilabdabajnokok

Létrehozva:

Fotó: Adrián Zoltán

A KSI 2007-es születésű fiúcsapata játszhatott együtt Leimeter Dórával, Magyari Aldával, Nagy Viktorral, Hárai Balázzsal és Hosnyánszky Norberttel. A játék előtt folytatódó szponzori megállapodás született.

Hét év után tovább folytatja együttműködését a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) és az E.ON Hungária Csoport – jelentették be csütörtök délelőtt. A 2021/22-es szezonra szóló megállapodást Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke és Kiss Attila, az E.ON Hungária Csoport elnök-vezérigazgatója írták alá. A megegyezés értelmében a vállalat továbbra is névadó főszponzora lesz a szeptember 8-án kezdődő férfi, valamint az október 22-én rajtoló női OBI-es bajnokságnak, a téli FINA világligában pedig hivatalos partnerként segíti a sportolókat.

Az eseményen Vári Attila és Kiss Attila megköszönték egymásnak az eddigi munkát. Märcz Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya pedig elmondta, a magyar válogatottakra több nemzetközi kihívás is vár a következő időszakban, ami miatt különösen fontosnak tartja a szövetségi partnerek támogatását. 

A bejelentés után a jövő ifjú tehetségei, a KSI 2007-es születésű vízilabdázói leshettek el néhány trükköt az E.ON Hungária Csoport budapesti Tromos sporttelepén a női és a férfi válogatott játékosaitól: Leimeter Dóra, Magyari Alda, Nagy Viktor, Hárai Balázs és Hosnyánszky Norbert vegyes csapatokban játszott barátságos meccset 20 vízilabdázó fiatallal. A játékot Märcz Tamás vezette, a közvetítésről pedig Hajdú B. István riporter gondoskodott.

„Nagyszerű mérkőzés volt” – mondta a Pesti Hírlapnak Hajdu B. István, aki úgy vélekedett, a felnőtt vízilabdázók partnerek voltak a játékban, a gyerekeknek pedig óriási élményt jelentett a meccs. „A fiatalok az elején kicsit megilletődtek. De aki valaha játszott már a példaképével, tudja, hogy ez természetes. A lényeg az volt, hogy mindenki jól érezze magát, és ez megtörtént” – tette hozzá.

Leimeter Dóra olimpiai- és Európa-bajnoki bronzérmes magyar válogatott vízilabdázó szerint nemcsak a fiataloknak, a résztvevő sportolóknak is élmény marad a meccs. „Mindig öröm kisgyerekekkel vízilabdázni. Remélem, nekik is jó tapasztalat volt a mai játék. A meccs után egyébként arról beszéltünk Nagy Viktorral, hogy ma nagyon sok olyan gyerek játszott velünk, akivel megéri foglalkozni. Nyilvánvaló volt, hogy vannak köztük tehetséges vízilabdázók” – mondta lapunknak Leimeter. A barátságos meccs végül döntetlennel zárult.

Legnépszerűbb cikkeink