Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Nem érte meg az Adidasnak

Létrehozva:

A népszerű német sportszermárka, az Adidas bejelentette, hogy nem készíti el a magyar paralimpiai csapat hivatalos formaruháját. Bár a versenysorozat hat nap múlva kezdődik, versenyzőink nem maradnak ruhátlanul, két hazai márka, a Tisza és a NUBU segítségükre sietett.

A világ egyik leghíresebb ruhaipari képviselője közleményben tudatta, hogy számára nem éri meg anyagilag a magyar paralimpiai csapat ruháinak elkészítése, ezért elállnak az üzlettől. Annak ellenére történt mindez, hogy a nyári ötkarikás játékokon szereplő magyar csapatnak viszont elkészítették a kollekciót.

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke a Telexnek elmondta, hogy már a 2016-os riói játékok előtt is nemleges választ kaptak az Adidastól. Az Adidasnak nem érte meg, hogy elkészítsék a sportruhákat, hiszen nagyon pici magyar delegáció utazik ki Tokióba. A teljes létszám nagyjából 90 fő, közülük 38 indul a versenyeken.

Szabó hozzátette, hogy azzal is kiegyeztek volna, ha az Adidas csak a ruhadarabokat küldte volna el, és a feliratok már Magyarországon kerültek volna rájuk – a válasz ennek ellenére is elutasító volt. A cég egyébként a német paralimpiai küldöttségnek elkészítette a formaruhát.

Végül a Tisza és a NUBU sietett a magyar parasportolók segítségére. Szabó László elégedetten nyilatkozott a „ruhaválság” megoldásáról. „Egyes versenyzőink számára például fontos volt, hogy a ruha csuklónál és alkarnál lévő része különösen strapabíró legyen, hiszen a testük gyakran érintkezik a kerekesszékkel. Gondolni kellett emellett a kisebb termetű sportolókra is, nekik értelemszerűen speciális méretű ruhákra volt szükségük, de a végtaghiányos felszerelések is kifogástalanok lettek, noha az elkészítésük sok időt vesz igénybe” – mondta az elnök.

A Blikk megkereste az Adidast a közleménnyel kapcsolatosan, de nem kapott semmilyen választ.

Az augusztus 24-én kezdődő és szeptember 5-ig tartó tokiói paralimpián versenyző magyar küldöttség tagjai szerdán tették le az olimpiai esküt a budapesti Eiffel Műhelyházban.

telex/ph

(Kiemelt kép: KOSZTICSÁK SZILÁRD – MTI)

Legnépszerűbb cikkeink