Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Bemutatjuk az LG Velvet 4G mobiltelefont (x)

Létrehozva:

Lg mobilok

Az LG jelentős lépéseket tett a mobil üzletága megújítása érdekében; nyolc év után leváltotta a G-széria készülékeit, immár Velvet néven juthatunk hozzá a gyártó felső-középkategóriás készülékeihez. A sok tekintetben az elődeiből táplálkozó Velvet a 2020-as esztendő pozitív meglepetése volt a mobilok piacán. Kipróbáltuk, megosztjuk a tapasztalatainkat.

 

A gyártó jelentős hírverést csapott a Velvet megjelenését megelőzően, ahol a készülék dizájnja került fókuszba. Nem véletlenül döntöttek így, a készülék valóban gyönyörű. Egyedinek csak jóindulattal nevezhető, hiszen a minimalista dizájn és a fényes hátlap kombinációra a Huawei egyes készülékeire hajaz, ám a prémiumhatást keltő alumíniumkeret némi egyediséget kölcsönöz neki. Ha ettől eltekintünk, nehéz belekötni a dizájnba.

 

A készüléktest hosszú és keskeny, összességében szögletes, a minden oldalon körbefutó káva mégis lekerekített. Az ergonómiai tulajdonságok rendkívül jónak tűnnek, hiszen a keskeny kialakításnak köszönhetően a kézben tartás kifejezetten kényelmesnek tűnhet, de sajnos azt tapasztaljuk, hogy a felület kifejezetten csúszós. Habár ezt a problémát egy megfelelő tok megoldja, ebben a kategóriában ilyen jellegű hibákra talán nem számítunk.

 

A kijelző 6,8 hüvelykes átmérővel rendelkezik, amihez 1080×2460 pixel társul. Ebben az árkategóriában is találhatunk ennél nagyobb felbontást, de összességében nem lehet panaszunk a megjelenítésre. A P-OLED technológia gondoskodik a megfelelően élénk színekről és a valóban fekete feketéről. A kontrasztra sem lehet panaszunk, ahogyan a maximális fényerő is kiváló. A kijelző csaknem tökéletes, egyedül a 60 Hz-es képfrissítési ráta soványka kicsit.

 

A Velvet jó választás azoknak, akik IP védelemmel rendelkező készüléket keresnek. A 68-as besorolás nem csupán a fröccsenő víz ellen véd, hanem egy fél órás másfél méteres merülést is képes túlélni – legalábbis a gyártó közlése szerint. Arról nem szabad megfeledkezni, hogy ez a védelem a tömítések állapotának romlását követően, illetve a készülék szétszedése és újbóli összerakása után már nem feltétlenül érvényesek… Némi ütésállóságra is számíthatunk, ám ez valószínűleg kimerül a Gorilla Glass 5 elő- és hátlap adottságaiban.

 

A hardveres felszereltség tekintetében a készülék hozza azt, amit elvárunk tőle, de eget rengető extrákra nem számíthatunk. A Velvet Snapdragon 845 rendszerchippel rendelkezik, ami a 765G-hez képest erősebb többmagos CPU-teljesítményt kínál, négy memóriasávot használ, viszont kisebb a RAM maximális órajele, illetve az adatkommunikációs képességei is szolidabbak.

 

Érdemes kitérni pár szó erejéig a hátlapi kamerákra is. Első pillantást követően azt gondolhatjuk, hogy egy háromkamerás mobillal van dolgunk, ám ez csak félig-meddig igaz, hiszen az egyik kamera kizárólag mélységadatok feldolgozására szolgás. A 48 megapixeles főkamera optimálisan 4-1-es pixel binninggel 12 megapixeles fotók készítésére alkalmas.

 

A készülék 4300 mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, ami akár 11-12 órányi aktív internetes böngészést, illetve kétnapi gyakorlati használatot képes kiszolgálni. Hiányérzetünk egyedül a relatív lassú töltés miatt lehet.

 

Összefoglalásként elmondható, hogy a Velvet a jelenlegi árkategóriájában jó ár-érték aránnyal rendelkezik. Megfelelő választás azoknak, akik egy kiemelkedően szép, stabil működéssel rendelkező felső-középkategóriás mobilt keresnek.

Legnépszerűbb cikkeink