Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Spájzolnak a britek

Létrehozva:

A legutóbbi adatok szerint a brit turisták egyre több alkoholos italt és dohányárut vásárolnak európai utazásaik alatt. Azok, akik elég bátrak ahhoz, hogy kiigazodjanak az ország komplex, az Európai Unióba irányuló utazások karanténkövetelményeire vonatkozó „közlekedési lámpa” rendszerében, igénybe vehetik a vámmentes vásárlást a Brexit utáni Egyesült Királyságban.

A Dufry AG Európa legnagyobb vámmentes árubeszállítója, közleményük szerint az elmúlt napokban 50-100 százalékos nyereséget produkáltak a szeszes italokat és a dohányárukat értékesítő részlegükön. Hozzátették, hogy szerintük ez biztató jel, mivel az Egyesült Királyság még mindig az újranyitás folyamatában van – írta a 168.hu a Bloomberg információi alapján.

Vasárnaptól a Franciaországból Nagy-Britanniába érkező, második oltással rendelkező utazóknak nem kell tíznapos karanténba vonulniuk. Az Egyesült Királyság az Indiából, Bahreinből, az Egyesült Arab Emírségekből és a Katarból étkezők számára is enyhítette a járványügyi korlátozásokat. Már láthatóak a jelei, hogy a korlátozások enyhítése egyre több embert motivál az utazásra. A London-Heathrow repülőtér szerdán 74 százalékos növekedést jelentett a júliusi forgalmáról, ami így 2020 márciusa óta a reptér legforgalmasabb hónapjának számít. 

Miután az Egyesült Királyság többé már nem része az Európai Uniónak, a brit utazók vámmentesen vásárolhatnak szeszes italokat és dohánytermékeket a brit kikötőkben, reptereken és a nemzetközi pályaudvarokon.

168/ph

(Kiemelt kép: VICKIE FLORES – EPA-MTI)

Legnépszerűbb cikkeink