Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Indulhat a tanítás Ukrajnában

Létrehozva:

Ukrajnában szeptember 1-jén minden iskolában megkezdődhet a tanítás, ha nem romlik a járványhelyzet. Csak azokban a régiókban kell áttérni a táv- vagy a vegyes formátumú oktatásra, amelyek a koronavírus szempontjából súlyosabb besorolásba kerülnek – közölte az  oktatási miniszter.

Az ukrán kormány rendelete értelmében azokban az iskolákban, amelyekben a pedagógusoknak legalább a nyolcvan százaléka megkapta a koronavírus elleni védőoltást, akkor is a szokásos módon folyhat a tanítás, ha az adott régió a legsúlyosabb, vörös besorolásba kerül – mondta Szerhij Skarlet, aki ugyanakkor újfent megerősítette, hogy senkit sem kényszerítenek az oltás felvételére.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) adatai alapján hétfőn arról számolt be, hogy az elmúlt egy hét alatt, azaz augusztus 9. és 15. között 922 ezer oltást adtak be az országban, ami új rekordnak számít.

Az egészségügyi tárca legfrissebb adatai szerint az oltási kampány februári kezdete óta 4 722 695-en kapták meg valamely védőoltás első, 2 738 073-an a második dózisát a mintegy 42 millió lakosú Ukrajnában. Vasárnap 31 675 embert oltottak be az országban.

A koronavírus-járványnak az elmúlt hét hétköznapjain tapasztalt fokozatos, kismértékű terjedése után a hét utolsó napjaiban visszaesett az újonnan regisztrált fertőzöttek száma, aminek általában az az oka, hogy ilyenkor kevesebben fordulnak orvoshoz és kevesebb tesztet végeznek. 

Ukrajnában hétfőre 417 új beteget jegyeztek fel, vasárnapra 695-öt, szombatra pedig 1353-at, ami a legmagasabb növekmény volt a héten. Velük együtt az azonosított fertőzöttek száma 2 266 329-re nőtt. Hétfőre 14 beteg halt meg, így a halálos áldozatok száma 53 269-re emelkedett. Eddig 2 197 075 gyógyultak meg, míg az aktív fertőzöttek száma 155-tel 15 985-re nőtt. Kórházba előző nap 433 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került.

mti/ph

(Kiemelt kép: ROMAN PILIPEY – MTI-EPA)

Legnépszerűbb cikkeink