Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Folytatódik a Bohém Rapszódia

Létrehozva:

Jelenet a Bohém rapszódiából | Forrás: GK FIlms / New Regency Pictures / Collection Christophel / AFP

Brian May, a Queen alapító tagja árulta el, hogy már gondolkodnak a Bohém Rhapszódia folytatásán.

A Queen és Freddie Mercury felemelkedését bemutató film az utóbbi évek egyik legbotrányosabb Oscar-nyertese, egyben minden idők legtöbbet kaszáló zenés és önéletrajzi filmje volt.

Tavaly nyáron Brian May, a Queen gitárosa még kizárta, hogy bővítsék a több évtizedet felölelő Queen genezis-történetet. A Rolling Stone magazinnak azt mondta: „Voltak még ötleteink, de azt hiszem, inkább másba kellene az energiát fektetnünk. Nem látom, hogy ebből lenne folytatás.” A rajongók pozitívan csalódhattak, amikor a héten mégis bejelentette, hogy dolgoznak a következő fejezeten. „Nehéz lesz az első filmhez felérni, mert egyikünk se tudta, milyen hatalmas siker lesz, nagyobb még az Elfújta a szélnél is. De egyre inkább úgy látjuk, hogy ez másodszor is megtörténhet, csak egy igazán erős forgatókönyv kell hozzá. Ezen még dolgozunk, időbe telik.”

A Bohemian Rhapsody 2018-as bemutatása után világszerte 904 millió dolláros rekordbevételt ért el a mozikban, amilyet manapság csak szuperhősfilmek vagy már befutott franchise-ok tudnak. Öt Oscar-jelöléséből négyet megynyert: a Freddie Mercuryt bravúros átlényegüléssel alakító Rami Malek lett a legjobb férfi főszereplő, emellett a legjobb vágás, legjobb hangvágás- és hangkeverés technikai kategóriáiban is győzött. Épp csak a legjobb film díját nem sikerült elvinnie, ezt Peter Farelly filmje, a Zöld könyv nyerte. Ezzel együtt is történelmet írt, minden idők legsikeresebb zenés és önéletrajzi filmjeként. Pedig nem sok esélyt adtak volna ennek, miután a rendező Bryan Singert 3 héttel a film befejezése előtt kirúgták a metoo-mozgalom által még inkább felhangosított kiskorú-zaklatási ügyei miatt, és John Ottoman ugrott be a helyére. Ő később a hálátlan feladatról azt mondta, legszívesebben zacskót húzna a fejére a film egyes jeleneteit látva, és bármit megtenne azért, hogy ezeket újraforgathassa. Az egyik ilyen jelenet, aminek a legrosszabb pillanatait kiemelő videót is 1,6 millióan nézték meg a YouTube-on, a zenekar találkozását mutatja be későbbi menedzserükkel, John Reiddel (akit a filmben Aidan Gillen alakít). De Ottomannak köszönhetik, hogy visszahozta a filmet a totális bukás széléről, és a Freddie Mercuryt alakító Rami Maleknek, hogy lenyűgözően karizmatikusan formálta meg a történelem egyik legnagyobb énekes-zenészét, amire már lehet a folytatást alapozni.

Legnépszerűbb cikkeink