Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Kiemelt hírek

A Chelsea nyerte a Szuperkupát

Létrehozva:

Fotó: AFP / Paul Ellis

Az angol csapat 1-1-es döntetlen után tizenegyespárbajban 6–5-re legyőzte a Villarrealt szerdán Belfastban.

A Chelsea kezdett aktívabban és az első félidő első felében hatalmas labdabirtoklási fölényben játszott, ami a 27. percben érett góllá: Havertz bal oldali lapos beadására középen Zijecs egyedül érkezett középen.

A gólszerzőt az első játékrész hajrájában sérülés miatt le kellett cserélni.

A fordulás után hat perccel máris kapufát lőtt a Villarreal, amely átvette a találkozó irányítását és veszélyesebben játszott ellenfelénél.

Tomas Tuchel, a Chelsea vezetőedzője is érezte, hogy nem mennek a legjobban a dolgok, a félidő derekán hármat cserélt, de így sem úszta meg kapott gól nélkül a meccset a csapata.

Egy szép összjáték után Gerard Moreno szerzett gólt a Villarrealnak. Morenónak egyébként az első félidő ráadásában is volt már egy veszélyes villanása, a keresztlécet találta telibe.

A kapott gól után ismét magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak a londoniak, de a rendes játékidőben újabb találat nem esett.

A hosszabbításban mindkét csapat a biztonságra törekedett, így tizenegyespárbaj döntött, amelyre Tuchel levitte a meccset végigvédő Mendyt és behozta Kepa Arrizabalagát.

A 26 éves spanyol kapus aztán Mandi, majd a hetedik párbajban Raúl Albiol kísérletét is hárította, és mivel csapattársai közül csak Havertz hibázott, 1998 után másodszor lett a Chelsea-é a Szuperkupa.

A meccs után Tuchel elmondta, hogy nem spontán döntés volt a kapuscsere.

„Volt egy statisztikánk, miszerint Kepa a legjobb a tizenegyesek hárításában. Megbeszéltük a játékosokkal, hogy egy csere megtörténhet az ilyen meccseken. Fantasztikus, hogy ezt Mendy elfogadja. Azt kellett tennünk, ami a legjobb a csapatnak, örülök, hogy Kepa bevetése bevált.”

Nem tűnt csalódottnak Unai Emery, a Villarreal vezetőedzője sem.

„Ez jutalomjáték volt a számunkra. Sok mindent jól csináltunk, de a tizenegyespárbaj mindig lutri. Gratulálok minden játékosomnak, nagyon büszke vagyok az egész csapatra” – értékelte a mérkőzést.

MTI / Nemzeti Sport / PH

Legnépszerűbb cikkeink