Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Vereséggel jutott tovább a Ferencváros

Létrehozva:

Fotó: MTI / EPA / Martin Divisek

A magyar bajnok immár egyetlen lépésre van attól, hogy újra a Bajnokok Ligája főtáblájára kerüljön.

Az előző idényben csoportkörös Ferencváros továbbjutott a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójából, miután a múlt szerdán házigazdaként 2-0-ra megnyert első mérkőzést követően kedden 1-0-ra kapott ki a cseh Slavia Praha otthonában.

A visszavágót az első meccsen aratott 2-0-s sikerrel várták a zöld-fehérek, és a játék javarészt az ő térfelükön zajlott. Az első félóra legnagyobb lehetősége mégis a ferencvárosi Nguen Tokmac előtt adódott kontrából. A prágaiak egy szélső megindulás utáni jó centerezésből megszerezték a vezetést, egyben a szépítést a párharcban.

A fordulást követően változatlan elánnal támadott a Slavia, többször a kapuja elé szorítva a magyar bajnokot, amely Civic öt percen belül kapott két sárga lapja miatt emberhátrányban futballozott a hajrában. Dibusz kapuját azonban újabb lövéssel már nem tudták bevenni, így a Ferencváros jutott tovább a BL-selejtező utolsó körébe. A párharc veszteseként a Slavia átkerült az Európa-liga selejtezőjébe.

A továbbjutó magyar bajnokra a Young Boys vár majd a BL-selejtező utolsó, negyedik körében, miután a svájci csapat a harmadik kör keddi visszavágóján házigazdaként 3-1-re győzte le a 63. perctől emberhátrányban játszó román CFR Cluj együttesét. A párharc első meccsén a múlt héten 1-1-es döntetlen született Kolozsváron.

A Ferencváros-Young Boys párharc első meccsét a jövő héten játsszák, és onnan már a csoportkörbe kerülnek a továbbjutó csapatok.

A moldovai Sheriff Tiraspol elbúcsúztatta a szerb Crvena Zvezdát, a Sparta Praha együttesén az AS Monacó kerekedett felül, a belga KRC Genk-et az ukrán Sahtar Donyeck ütötte ki, míg a skót Rangers FC-t a svéd Malmö FF.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink