Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

A BOK Csarnokban köszöntötték az olimpikonokat

Létrehozva:

Lőrincz Tamás, a férfi kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos kategóriájának olimpiai bajnoka a tokiói olimpiáról hazatérő magyar csapat ünnepélyes fogadásán a BOK Csarnokban 2021. augusztus 9-én. | Fotó: MTI / Máthé Zoltán

A magyar olimpiai küldöttség utolsó csoportja is hazaérkezett tegnap Tokióból. A több száz szurkoló előtt rendezett ünnepségen Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke mondott beszédet.

„Ugyanolyan szeretettel fogadják most a magyar olimpikonokat, ahogyan ők törekedtek arra Tokióban, hogy az ország minden lakosának örömet szerezzenek. Jó volt Tokióban magyarnak lenni!” – fogalmazott Kulcsár Krisztián.

Az érmesekről és a helyezettekről filmeket vetítettek, majd a színpadon köszöntötték őket. A magyarok hat arany-, hét ezüst- és hét bronzérmet, tehát összesen 20 érmet szereztek a vasárnap zárult tokiói olimpián, ami az elmúlt 25 év legjobb magyar olimpiai eredménye. A küldöttség utolsó csoportja hétfőn érkezett haza.

A szigorú japán koronavírus-szabályok miatt minden sportolónak, aki befejezte szereplését Tokióban, két nap alatt el kellett hagyni az olimpiai falut. Ezért három olimpiai bajnok, a kardvívó Szilágyi Áron, az úszó Milák Kristóf és a birkózó Lőrincz Tamás már korábban hazaért, nem a hétfői utolsó repülőgéppel jött, de ők is részt vettek az ünnepélyes fogadáson.

Hétfőn érkezett Budapestre többek között a Kozák Danuta, Csipes Tamara, Kárász Anna, Bodonyi Dóra összeállítású aranyérmes női kajaknégyes, a kajakos Kopasz Bálint és Tótka Sándor, továbbá az ezüstérmes kajakos Varga Ádám, a bronzérmes női és férfi vízilabda-válogatott és az öttusázó Kovács Sarolta.

MTI / 168.hu

Legnépszerűbb cikkeink