Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Újabb éremesély

Létrehozva:

A magyar női vízilabda-válogatott egy feszült hangulatú, nagy taktikai csatát hozó meccsen 14-11-re legyőzte a holland csapatot. Bíró Attila szövetségi kapitány együttese a holnapi elődöntőben a spanyolokkal találkozik majd, a tét a döntőbe kerülés lesz.

A találkozó elején a csapatok hosszú percekig nem tudtak betalálni, aztán fórban a hollandok szereztek vezetést. Gurisatti egy nagyszerű góllal egyenlített, az ellenfél azonban ötméteresből szinte azonnal újra előnybe került. Több kimaradt magyar lehetőség után Illés volt eredményes, amire a hollandok azonnal válaszoltak, Leimeter viszont egyenlített, Gurisatti második góljával pedig az első játékrészt megnyerték a magyarok.

A második felvonás holland kapufával indult, majd Bíró Attila együttese hagyott kihasználatlanul három lövőhelyzetet is. A szünet előtt megint forrósodni kezdett a hangulat: 12 másodperccel a vége előtt ötméteresből volt eredményes az ellenfél, Leimeter azonban gondoskodott róla, hogy megmaradjon az egygólos magyar előny.

Fordulás után több mint négyperces góltalanság következett, részben Magyari újabb védései, valamint a mindkét oldalon remek védekezés eredményeként. A magyaroknak sikerült kicsit elhúzniuk, de a játékrész végére egy gólra visszajöttek a hollandok.

A záró játékrész a hollandok egyenlítő góljával indult, így még feszültebbé vált az amúgy is paprikás hangulatú találkozó, ám a magyar csapat végül magabiztosan 14-11-re győzött.

„Ezt a meccset kellett megnyernünk, ahogyan a következő kettőt is szeretnénk” nyilatkozta Gurisatti Gréta, hozzátéve, hogy továbbra is úgy érzi, mintha némileg ellenük fújnának a játékvezetők.

Szücs Gabriella úgy fogalmazott, a hollandok elleni siker teljes mértékben csapatmunka volt. „Az volt a kulcs az emberelőnyös helyzetekben, hogy sokkal türelmesebbek voltunk, mint korábban, kihasználtuk az időt, és nem sajnáltunk még egy passzot a kedvezőbb helyzet érdekében” mondta.

Bíró Attila szintén azt hangsúlyozta, hogy valamennyi játékos felvállalta a küzdelmet, így minden poszton jobbak voltak a magyarok, mint az ellenfél, és megérdemelten nyertek.

mti/ph

(Kiemelt kép: KOVÁCS TAMÁS – MTI)

Legnépszerűbb cikkeink