Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Nincs megállás

Létrehozva:

Mind a nyolc magyar egység bejutott a középfutamba a tokiói olimpia kajak-kenu versenyén. Ezeknek a számoknak a középdöntőit és fináléit holnap rendezik.

A szokásos hőségben és erős oldalszélben lebonyolított futamok sorát a férfi K-1 200 méteres versenyek nyitották a Sea Forest pályán.

A sprint táv friss Európa-bajnoka, Tótka Sándor, valamint Csizmadia Kolos is győzelemmel mutatkozott be.

„A meleget bírom, nyári gyerek vagyok, tőlem jöhetne még plusz tíz fok is. Mindenre fel vagyok készülve, még arra is, ha alulról fújna a szél” – nyilatkozott Tótka Sándor.

Hozzájuk hasonlóan női K-1 500 méteren is két magyar előfutam-győzelem született a címvédő, ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta, valamint Csipes Tamara révén.

„Ezúttal sem sikerült a rajtom, és nem mondom, hogy a versenyem tele volt erővel, de azért bíztató volt. Szerettem volna nyerni, mert így remélem, hogy jobb sorsolást, könnyebb ellenfeleket kapok” – mondta Kozák.

„A szél most kevésbé erős, mint tegnap, viszont oldalról fúj, ezért nagyon nehéz elrajtolni, mert kifújja a hajót. Nem esett túl jól fizikailag, mert a páros miatt három napja nem eveztem egyest, mentálisan viszont nagyon rákészültem, nehogy meglepetés érjen” – értékelt a parton Csipes.

Férfi K-2 1000 méteren az egy nappal korábban egyesben aranyérmes Kopasz Bálint Nádas Bencével szintén megnyerte előfutamát, a másik magyar egység, Béke Kornél és Varga Ádám ugyanakkor reményfutamra kényszerült, amelyet aztán sikerrel vett.

Szerdán bemutatkozott az olimpiai programban a női kenu is, mégpedig magyar szereplőkkel: Takács Kincső egyből bejutott a középfutamba, Balla Virág pedig a reményfutamból került a legjobb 16 közé 200 méter egyesben.

Az Európa-bajnoki ezüstérmes Olasz Anna is szerdán versenyzett nyíltvízi úszók 10 kilométeres számában.

Az úszók enyhe szélben, kissé felhős, és nagyon párás időben kezdhették meg a kijelölt pályán hét körből összeálló, 10 kilométeres versenyt az Odaiba Kikötőparkban. A magyar úszó végig az élbolyban úszott, végül negyedikén ért célba, ezzel tíz helyet javított az öt évvel ezelőtti Rióban elért eredményén.

A magyar női kézilabda-válogatott pedig 26-22-es vereséget szenvedett a norvég csapattól a tokiói olimpia női kézilabdatornájának szerdai negyeddöntőjében. Elek Gábor együttese összességében jól tartotta magát a sztárokkal teletűzdelt riválissal szemben, de a második félidő utolsó szakaszában a kiválóan védő kapus, Katrin Lunde vezette északiak felőrölték a magyar válogatottat. A női kézilabdázók így két győzelemmel és négy vereséggel zárták az olimpiát.

mti/ph

(Kiemelt kép: KOVÁCS TAMÁS – MTI)

Legnépszerűbb cikkeink