Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

A legjobb nyolc között a női kézisek

Létrehozva:

A kezdeti vereségek után összeszedte magát a magyar női kézilabda válogatott és győzelmet aratott a spanyol csapat felett (29-25). Ezzel életben tartotta a továbbjutás reményét, amelyhez a csoport másik két mérkőzésének az eredményei is hozzá segítettek. Ma reggel a biztosan továbbjutó, csoportelső svédekkel találkozott a csapat. 

A spanyolok elleni katarzis után a magyarok abban a tudatban léphettek pályára, hogy ha nyernek, a rossz rajt ellenére bejutnak a negyeddöntőbe.

Erősen kezdtek a lányok és nem engedték vezetéshez jutni a svédeket, akiken látszott, hogy a biztos továbbjutás fényében nem vérre menően küzdöttek. A mieink folyamatosan tartották az előnyt és a félidő közepén még néggyel is mentek. Az ellenfél többször is fel tudott jönni döntetlenre, de a vezetést nem tudták megragadni, ami lélektanilag nagyon fontos volt a magyaroknak. Ezek után fordultak a csapatok a második félidőre 15-15-ös állással. 

A második játékrészben erősen kezdtek a mieink és 9 perccel a kezdés után 6-0-ra vezettek a félidőben. A megbeszélt taktikához tartották magukat, de sok hibával játszottak így is (kihagyott büntetők, eladott labdák), szerencsénkre a csoportelső svédek sem életük formájában kézilabdáztak. A játékrész közepén 7 percig nem is esett gól.

Az argentin játékvezetők remekül fújtak, de a válogatott veteránját Tomori Zsuzsát kétes ítélettel kiállították a 49. percben.

A védekezésünket nagyon össze tudta szedni Elek Gábor csapat, hiszen 8 gólt kaptak összesen a lányok a második játékrészben, ellenben 11-et tudtak lőni.

Nagyon fontos volt, hogy többen is remek egyéni formát mutattak. Zácsik szinte megállíthatatlan volt, de Háfra Noémira és Márton Grétára sem lehetett panasz. 

Tehát a magyar női kézilabda-válogatott bejutott a negyeddöntőbe a tokiói olimpián, miután a csoportkör utolsó fordulójában 26-23-ra legyőzte a svéd csapatot. A nyolc között Elek Gábor szövetségi kapitány együttese Norvégiával találkozik.

lakatos

(Kiemelt kép: ILLYÉS TIBOR – MTI)

Legnépszerűbb cikkeink