Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány

Létrehozva:

Forrás: Orbán Viktor Facebook-oldala

Orbán Viktor ismét megállítani készül Brüsszelt, és ehhez a népszavazás intézményét hívta segítségül.

A referendumot gyermekvédelmi kérdésekben kezdeményezik, ezzel akarván szentesíteni az Európa-szerte negatív visszhangot kiváltó pedofil-törvényt, illetve azon részeit, amelyet a kritikus hangok homofóbnak értékelnek.

Gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány – jelentette be ma délelőtt Orbán Viktor a Facebookon. A miniszterelnök azt mondta: „Brüsszel az elmúlt hetekben egyértelműen megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt. A magyar törvények nem engedik a szexuális propagandát a óvodákban, az iskolákban, a televízióban és a reklámokban. Brüsszel most az oktatási törvény és a gyermekvédelmi szabályok módosítását követeli”. 

A kormányfő hozzátette:  Brüsszel sérelmezi, hogy nálunk nem lehetséges az, ami Nyugat-Európában már állandósult. Azt mondta: ott már az LMBTQ-aktivisták bejárnak az óvodába és az iskolába, ők végzik a szexuális felvilágosítást. A kormányfő szerint a brüsszeli bürokraták nálunk is ezt akarja, ezért fenyegetőznek, kötelezettségszegési eljárásokat indítanak, vagyis visszaélnek a hatalmukkal. „A gyermekeink jövője a tét, ezért a ebben a kérdésbe nem engedhetünk” – jelentette ki.

A miniszterelnök szerint amikor hazánkra erős nyomás nehezedik, akkor csak a népakarat tudja megvédeni az országot. Ezért a kormány úgy döntött, hogy népszavazást kezdeményez öt kérdésben. Ezek a következők:

  1. Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
  2. Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  3. Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?
  4. Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermeknek a fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  5. Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

 

„Azt kérem önöktől, hogy közösen mondjanak nemet ezekre a kérdésekre, ahogy öt évvel ezelőtt is nemet mondtuk arra, hogy Brüsszel a bevándorlókat akarta Magyarországra kényszeríteni. Akkor egy népszavazás és a közös népakarat megállította Brüsszelt. Egyszer már sikerült, és együtt újra sikerülni fog” – zárta bejelentését Orbán Viktor.

 

Balogh Krisztina / 168.hu

Legnépszerűbb cikkeink