Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Pályázatot hirdetnek új bölcsődékre, táborokra

Létrehozva:

Fotó: MTI / Varga György

Novák Katalin szerdai Facebook-posztjában jelentette be, hogy a Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs újabb döntéseket hozott, amelyekkel segíti a családokat. 

A családokért felelős tárca nélküli miniszter elmondta, a magyar kormány pályázatot hirdet, amellyel fókuszba kerül új bölcsődék létrehozása, az Erzsébet-táborok bővítése és a gyermekpszichiátriai ellátás fejlesztése is. 

Elmondta, olyan pályázatot hirdetnek meg, amellyel csaknem 2,8 milliárd forintos keretösszegből gazdálkodva családi és munkahelyi bölcsődéket hoznak létre. A családügyi államtitkár kiemelte: az Erzsébet-táborok kapacitását is bővítik, ezzel segítve, hogy minél több gyermek jusson el nyaralni. A döntés értelmében Budapesten a XII. kerületben, Csillebércen, és a Mátrában, Galyatetőn is új táborok jönnek létre. Novák Katalin elmondása szerint az Erzsébet-táborok felújítási munkájának tervezésébe már belevágtak. 

Egy több mint 1,2 milliárd forintos projekt keretében a gyermekpszichiátriákat is bővítik. 

„Ennek köszönhetően azok a gyermekek, akik súlyos pszichés problémákkal küzdenek, és komoly ellátásra szorulnak, biztonságos körülmények között, magas színvonalú ellátást kaphatnak majd a jövőben” – jelentette be a miniszter.

168 / PH

Legnépszerűbb cikkeink