Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Összeomlott az ételszállítás Budapesten

Létrehozva:

Képünk illusztráció | Fotó: MTI / Balogh Zoltán

Nem bírták az éttermek a vasárnapi vihar és az Eb-döntő jelentette nyomást – 45 perc helyett nem ritkán 3-4 óra alatt ért ki a megrendelt étel.

Több olvasónk is jelezte: extrém sokat kellett várnia vasárnap az egyik legnépszerűbb ételrendelős felületen megrendelt – és nem ritkán előre kifizetett – ételekre. Egyikük a Pesti Hírlapnak arról számolt be, hogy a Netpincér applikációjának tájékoztatása szerint 70-80 perces kiszállítási időt vállal az étterem.

„Kétórás várakozás után kezdtem el hívogatni az éttermet, de 21 próbálkozás után sem vették fel” – mesélte olvasónk. „Végül visszahívtak, de sok köszönet nem volt benne. Szidták a Netpincért, amiért nem lehet a felületükön átállítani a kiszállítási időt, szidták az időjárást, de leginkább a rengeteg megrendelésre panaszkodtak.”

Másik olvasónk szerencsésebb volt: őt a rendelése leadása után pár perccel felhívta a kiválasztott étterem, jelezve, 3-4 órás határidővel tudják csak teljesíteni a rendelést – ilyen feltételek mellett is kéri-e az ételt?

Közel tucatnyi olvasónk számolt be hasonló tapasztalatokról.

Az éttermek zömmel az időjárásra hivatkoztak. Szerintük a hirtelen jött esőzések miatt mindazok, akik szabadtéri programot szerveztek a hétvégére, bár otthon maradtak, az éttermi élményről mégsem akartak lemondani. Az Európa-bajnokság döntője, ahogy minden jelentősebb sportesemény, szintén megtolta a rendelésállományt, hisz ilyenkor nagyobb baráti társaságok gyűlnek össze, közös meccsnézésre.

Egy olvasónk elküldte szerkesztőségünknek azt a levelezést, amelyet az étteremmel folytatott, remélve, hogy hozzájut a kifizetett ételéhez. Amikor szóvá tette a kiszállítási idő csúszását, az étterem közölte: „Értem a problémádat. Teljesen igazad van. Az eső miatt az összes futárunk minden erejét bevetve azon dolgozott ma, hogy azt a rengeteg címet kivigyük. Képzeld el, hogy annyi címünk volt, hogy a telefont nem tudtuk felvenni. Tudom, hogy ez rád nem tartozik, ezért elnézésedet kérjük.” Olvasónk hozzátette: 3 óra 40 perc alatt végül hozzájutott a rendeléséhez.

Az ügyben kerestük a Netpincért és a Woltot, a két legnépszerűbb ételrendelős céget – ám lapzártánkig nem reagáltak.

PH

Legnépszerűbb cikkeink