Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Tőkeinjekciót kap a fővárosi egészségügy

Létrehozva:

Képünk illusztráció | Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

Idén 10 milliárd forintot biztosít egészségügyi fejlesztésekre a kormány Budapesten.

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára kedden azt írta a közösségi oldalán, hogy megállapodtak a fővárossal a egészségügyi ellátás fejlesztése érdekében.

Fürjes Balázs a Fővárosi Közfejlesztések Tanács ügyvezető alelnökeként kedden bejelentette, hogy az Egészséges Budapest Program keretében idén 10 milliárd forint kormányzati támogatást biztosítanak egészségügyi fejlesztésekre Budapesten. Kedden az összeget biztosító kormányhatározat is megjelent. Az Egészséges Budapest Program célja a budapesti egészségügyi alapellátás és járóbeteg-szakellátás fejlesztése. A források kerületenkénti elosztásáról a főpolgármester tett javaslatot, a kormány ennek megfelelően folyósítja a forrásokat az érintett kerületeknek. Az Egészséges Budapestért központi költségvetési programban idén 42 milliárd elkölthető forint van kórházak, rendelők felújítására és eszközbeszerzésre, ebből a két évvel ezelőtti főpolgármesteri megállapodás szerint 10 milliárd felhasználására minden évben Budapest tehet javaslatot.

Az Egészséges Budapest Program célkitűzései: támogatják új praxisközösségek létrehozását, diagnosztikai központ építését és szakrendelők, háziorvosi rendelők kibővítését több kerületben; csökkentik a várólistákat a CT-re és az MR-re; támogatják a telemedicina-szolgáltatást, az okoseszközök bevonását a gyógyításba.

PH

Legnépszerűbb cikkeink