Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Budapesti állás lehetőségek: a fővárosban nem nehéz munkát találni! (x)

Létrehozva:

Munkát keres? Nem mindegy, mekkora összeget visz haza havonta? Fontosnak tartja a választási lehetőséget a munkaerő-piacon? Míg ez utóbbi egy kisvárosban aligha lehetséges, addig a fővárosban már egészen más a helyzet. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbben apróhirdetések segítségével találnak rá a számukra megfelelő állásra, és ez korántsem biztos, hogy végzettségüknek megfelelő lesz. Ez azonban nem zárja ki a kiváló jövedelmet és a szakmai előrelépést sem.

 

Nyitott hozzáállás és magabiztosság

 

Erre a kettőre mindenképpen szüksége lesz azoknak, akik mihamarabb szeretnének elhelyezkedni. A mai kor embere számára nem mindegy, hogy mekkora összeg üti a markát havi szinten, mint ahogyan az sem elhanyagolható, milyen szájízzel indulnak a munkanapok. Budapest állás lehetőségek kapcsán bővelkedik, ezért ha van rá lehetőség, akkor megéri a fővárosban gondolkodni akár jövedelmező munka, akár karrierépítés terén.

 

Nem feltétlen érdemes a saját szakmához ragaszkodni. Rendkívül sokan vannak, akik egyéb területen találják meg számításukat. Persze vannak olyan területek, melyeknél nélkülözhetetlen a szakmai végzettség és a gyakorlat, de sok esetben akár a megszerzett diplomától függetlenül is rá lehet bukkanni az ideális lehetőségre. Nem elvetendő a vállalkozóként tevékenykedés sem, hiszen ha az ember a maga főnöke, annak számos előnye van.

 

Egészségügyi végzettség, vendéglátás: ezek a leginkább keresett szakemberek!

 

Az elmúlt időszak tükrében nyilvánvaló, hogy az egészségügyi és szociális ágazatban nagymértékű a munkaerőhiány. A területen végzett szakemberek tehát jó eséllyel helyezkedhetnek el a fővárosban. Hasonló a helyzet a vendéglátás és az idegenforgalom területén. A lezárások miatt sokan vándoroltak el e szakmákból, és az újranyitással egyidejűleg alig akad gyakorlattal rendelkező vendéglátós, aki megfelelő színvonalon végzi a munkáját. Akár kiemelkedő jövedelem is elérhető, ha sikerül egy jó helyre bukkanni az álláskínálatban.

 

Kétkezi szakemberekre is hatalmas az igény!

 

Nem csak az aktuális lakásfelújítási program bizonyította be, hogy megbízható kétkezi szakemberekben bizony nagy a hiány hazánkban. Elég csak arra gondolni, hogy egy kisebb gázszerelési munkálatra, vagy egy tűzhely bekötésére mennyit kell várni. Akik építkezés, lakásfelújítás előtt állnak, pontosan tudják, milyen nehéz szakembert találni. Nem véletlen, hogy a Maxapro.hu álláshirdetései között is gyakran lehet találkozni a területre meghirdetett munkakörökkel. A szakértelem legalább annyira alapkövetelmény, mint a megbízhatóság, hiszen csak e kettő birtokában lehet sikeres bárki a területen.

 

Marad a home office?

 

Természetesen azoknak sem érdemes elkeseredni, akik irodai munkát keresnek, az informatika vagy az online marketing világában mozognak otthonosan. A slágerszakmákra minden korábbinál nagyobb a kereslet. A járvány időszaka bebizonyította, hogy a helyzet igazi győztesei a webáruházak, amelyek minden korábbinál nagyobb forgalmat bonyolítottak az elmúlt időszakban. Ezek sikeréhez azonban hozzájárult az a szakmai háttér is, melynek tagjai sok esetben home office-ból végezték munkájukat. A tapasztalatok szerint a jövőben is nagy szerep jut majd az otthoni munkavégzésnek, így nem véletlen, hogy ilyen lehetőségekkel is szép számmal lehet találkozni a fővárosi álláshirdetések között. Soha nem késő váltani, vagy valami újba belefogni, a több lábon állás pedig garantáltan meghozza gyümölcsét.

Legnépszerűbb cikkeink