Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Még két hely kiadó

Létrehozva:

Német szurkolók a franciák elleni meccsre készülve | Fotó: AFP / dpa / Picture-Alliance / Sven Simon

Beharangozó az Európa-bajnokság utolsó, mai nyolcaddöntői elé. Anglia Németországgal vív rangadót, míg a csoportjában meglepetésre élen végző Svédország az épphogy továbbjutó ukránokkal találkozik.

Tíz perccel a német–magyar mérkőzés vége előtt úgy tűnt, a torna után búcsúzó Joachim Löw csapata a világbajnoksághoz hasonlóan ismét csúfosan leszerepel, és már a csoportkört sem tudja abszolválni – ám Goretzka hajrában szerzett gólja végül a kvartett második helyéig repítette őket. A portugálokkal szemben megmutatták, hogy a tőlük szokatlan háromvédős rendszerben is képesek lehengerlő játékra, és erre szükségük is lesz az angol válogatott ellen, amely a lehető legkevesebb erőfeszítéssel nyerte meg csoportját, három meccsen mindössze két gólt szerezve – igaz, egyet sem kapva. Az eddig mutatottnál mindkét csapattól több kell.

A nap másik kérdése, hogy kihozták-e már a maximumot magukból a svédek, akik a csoportkör záró fordulójában bebizonyították, hogy nemcsak bekkelni tudnak – akkor a lengyeleket verték 3–2-re. Papíron nem erősebb ellenfél Ukrajna sem, akik szerencsésen csúsztak tovább az egyenes kieséses szakaszba negyedik legjobb csoportharmadikként – ráadásul az őket megelőző osztrákok, és talán a hollandok is nehezebb sorsolást kaptak. Igazi háromesélyes mérkőzés várható – a fogadóirodák valamivel kisebb pénzt fizetnek skandináv továbbjutásra.

 

Legnépszerűbb cikkeink