Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Tarantino könyvet írt és héberül tanult a járvány alatt

Létrehozva:

Quentin Tarantino és felesége, Daniella Pick | Fotó: AFP / Filippo Monteforte

Quentin Tarantino még mindig komolyan gondolja, hogy visszavonul a tizedik filmje után.

Egy talkshow-ban elárulta, elgondolkodott azon, hogy utolsó filmje az 1992-es Kutyaszorítóban remake-je legyen, majd gyorsan ki is verte a fejéből az ötletet. 

A csúcson akarja abbahagyni a filmezést Quentin Tarantino: „Ismerem a filmtörténetet, innen a rendezők már nem fejlődnek. Harminc év hosszú idő, és én már mindent beleadtam a karrierembe” – jelentette ki egy amerikai talkshowban. Példaként Don Siegelt hozta fel, a Piszkos Harry rendezőjét, akinek pazar hattyúdala lett volna, ha a Szökés az Alcatrazból marad az utolsó munkája.

Az Oscar-díjas forgatókönyvíró-rendező a pandémia alatt nem forgatott, csak írt, és hosszabb ideig Izraelben tartózkodott, amely szerinte a legbiztonságosabb ország most a Földön. A napokban jelent meg kilencedik filmje, a 10 Oscarra jelölt Volt egyszer egy Hollywood történetéből írt könyve, ami után sokan azt üzenték neki az interneten, hogy inkább térjen vissza a filmezéshez. 

Tarantino, aki 2018-ban vette feleségül Daniella Pick izraeli énekes-színésznőt, eredetileg csak 3-4 hónapot tervezett családjával Tel-Avivban tölteni, de a pandémia kitörése miatt egy évig maradtak. Közben kicsit megtanult héberül is, mert gyermekével együtt rengeteg mesét nézett az izraeli tévében, többek között „a Szezám utca héber változatát” is. 15 hónapos fia, Leo „abbának” szólítja, ami héberül apát jelent, de egyelőre még mindketten nagyjából ugyanolyan jól beszélik a nyelvet.

Tarantino a napokban tudta meg, hogy az október végén rendezett Római filmfesztiválon – Tim Burtonnel együtt – életműdíjjal szeretnék kitüntetni. „Volt egy időszak az életemben, mikor minden olasz filmet megnéztem, amihez csak hozzáfértem. Aztán a karrierem jobbik részét azzal töltöttem, hogy ezekből a filmekből a saját verziómat leforgassam. Ha ezért életműdíjat kapok, az fantastico!” – üzente az olaszoknak.

Bálint Orsolya

Legnépszerűbb cikkeink