Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Bonnie örül a kiadatásnak, Clyde még maradna

Létrehozva:

Képünk illusztráció | Fotó: Shutterstock

A 168.hu-n futó, Jogában áll hallgatni című bűnügyi műsorban Jim Callender kanadai nyomozó az elmúlt évek egyik legkegyetlenebb gyilkosságáról beszélt, amelyet a kanadai Bonnie és Clyde-ként elhíresült pár követett el. A fiatalok az emberölés után Magyarországra szöktek, végül a Nemzeti Nyomozó Iroda „fejvadászai” fogták el őket. 

Néhány hete lövések dördültek a kanadai Hamilton külvárosában, Stoney Creekben. Egy terhes nőt és a barátját próbálták megölni. A férfi azonnal meghalt, a nő elvetélt, de túlélte a támadást. „Két embert gyanúsítunk: a 28 éves kanadai Oliver Karafát, és az ő 25 éves, szintén kanadai állampolgárságú barátnőjét, Yun Lu Li-t” – mondta Jim Callender, a nyomozás vezetője a műsorban. 

A feltételezett elkövetők egyébként két befolyásos kanadai család csemetéi. A férfi szlovák származású és korábban modellként vált ismertté, influencer barátnőjének pedig több milliós követőtábora követője van az Instagramon. A lány édesanyja sikeres üzletasszony Kanadában, valamint a kínai közösség egyik legbefolyásosabb asszonya. 

Arról, hogy miért ölhetett a kanadai Bonnie és Clyde néven emlegetett fiatal pár, Callender nyomozó nem sokat árult el, de azt azért elmondta, hogy vannak sejtéseik arról, mi állhatott a gyilkosság hátterében. 

„Ők négyen üzlettársak voltak, több közös vállalkozásuk is volt, egy elszámolási vita és érdekellentét lehetett a háttérben, de ennél többet sajnos nem mondhatok, mert az sértené a nyomozás érdekeit” – fogalmazott a kanadai rendőr, aki hozzátette, hogy a pár már 24 órával a gyilkosság után elhagyta az országot. Először Csehországba, majd Magyarországra jöttek. A kanadai rendőrség, több más hatóság segítségével hónapokig dolgozott azon, hogy a nyomukra bukkanjon. 

„Nemzetközi elfogatóparancsot adtunk ki ellenük és felvettük a kapcsolatot a magyar hatóságokkal is, akik kitűnő munkát végeztek. Az értesítéstől számított 7 napon belül elfogták őket” – tette hozzá Callender.

A kanadai párost a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Célkörözési Osztályának munkatársai fogták el múlt héten, miután egy belvárosi étteremben megvacsoráztak és visszaindultak az albérletükbe. Azért az utcán, mert a rendőrök tudták, hogy a férfi egy fegyvert rejteget a lakásban. 

A nyomozó elmondása szerint az elfogás után Kanada azonnal kérte a gyanúsítottak kiadatását. „A nő szeretné is, hogy hazaszállítsuk és itt vonjuk felelősségre, ő vallomást is tett. Úgy gondolom, hogy az eljárás hamarosan véget ér és egy hónapon belül haza is hozhatjuk. A férfi azonban azt akarja, hogy Magyarországon vonják felelősségre, de ennek ellenére valószínűleg hamarosan őt is hazaszállíthatjuk, mivel a bűncselekményt itt követte el. Csak az az eljárás egy kicsit hosszabb lesz” – fejtette ki Jim Callender a 168.hu bűnügyi műsorában. 

A Jogában áll hallgatni csütörtöki évadzáró adásának másik vendége, Fülöp Tamás Miklós igazságügyi informatikus szakértő a kiberbűnözésről és a darkwebről beszélt, de szó esett a férje megtámadása miatt 10 évre ítélt, majd köztársasági elnöki kegyelemben részesített Kertész Ágnes ügyéről is, illetve az a kamasz is megszólalt, aki társaival „heccből” félholtra vert egy értelmi sérült fiút. Az adás visszanézhető a 168 YouTube-csatornáján.

PH

Legnépszerűbb cikkeink