Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Pigniczkinek még van esélye a kvótaszerzésre

Létrehozva:

Pigniczki Fanni labdagyakorlata a 33. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság selejtezőjében a Papp László Budapest Sportarénában 2017. május 19-én. | Fotó: MTI / Kovács Tamás

Pigniczki Fanni karikával 10., labdával pedig 12. lett a selejtezőben a ritmikus gimnasztikázók Európa-bajnokságán, a bulgáriai Várnában. Ezzel az összetett versenyben a kilencedik helyen áll.

Pigniczki 23,900 pontot kapott karika-gyakorlatára, és mivel a döntőben nyolcan szerepelhetnek, ő a második tartalék. Labdával bemutatott produkciója 24,250 pontot ért. Wiesner Hanna karikával (21,150) 29., labdával (21,800) 27. lett.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint az összetett versenyben Pigniczki 48,150 ponttal a kilencedik helyen áll, míg Wiesner 42,950-nel a 26. pozíciót foglalja el. 

„A mai napon egyáltalán nem figyeltem a pontszámokra, csak a gyakorlatokra. Összességében mindkettő jól sikerült, bár a karikagyakorlatban voltak kisebb hibák, az egyik nagy értékű elemet nem sikerült tökéletesen megcsinálni. Az eddigiekből kiindulva izgalom ugyan volt bennem, de sikerült ezeket félretenni és csak a feladatomra koncentrálni” – idézte Pigniczkit Fannit a szövetség közleménye.

A magyar versenyzőnek az Európa-bajnokságon nyílik utoljára esélye kvótát szerezni az idén nyárra halasztott tokiói olimpiára. A kvalifikáció szempontjából az egyéni összetett verseny 24-es döntője számít, ahova a csütörtöki és a pénteki selejtezők eredménye alapján lehet bekerülni, minden országnak legfeljebb két versenyzővel. A rangsorból kikerülnek a már kvótát szerzett országok sportolói, és így talál gazdára végül az egyetlen olimpiai indulási jog, amit a legjobban szereplő, kvalifikációval még nem rendelkező ország sportolója kap. 

Pénteken, a selejtező folytatásában buzogánnyal és szalaggal mutatja be tudását a mezőny, szombaton pedig az egyéni összetett döntő, illetve az együttes kéziszercsapat selejtezője következik, vasárnap pedig a szerenkénti döntőket, valamint az együttes kéziszercsapatok fináléját bonyolítják le.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink