Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Orbán: Gyurcsány a főnök, vele harcolok

Létrehozva:

Forrás: Orbán Viktor hivatalos Facebook-oldala

Azt is kijelentette: a vírus az utolsó embert is megtalálja, aki nem védett.

Az állami rádió péntek reggeli műsorában a miniszterelnök kijelentette: biztos abban, hogy azok is utazhatnak majd, akik a keleti vakcinák valamelyikét vették fel. Orbán szerint most, hogy „leszorítottuk a földre a harmadik hullámot”, a gazdaság újraindítása lesz a legfontosabb: a komplett jövő évi költségvetés a béremelésekről és a munkahelyteremtésről fog szólni.

Orbán Viktor azt mondta, örül az alacsony járványügyi számoknak, de attól fél, hogy kialakul egy olyan tévképzet az emberekben, hogy megúszhatják a vírust oltást nélkül. „A vírus az utolsó embert is megtalálja, aki nem védett” – hangsúlyozta a miniszterelnök.

Kijelentette, biztos abban, hogy lehet majd utazni keleti vakcinával is. Hozzátette, ő is kínait kapott és joga van utazni. Hozzátette, máshol azért nem ennyire egyértelmű ez még, mert „a többiek mögöttünk vannak”, ott még nem az utazásokat tervezik „szegények attól még nagyon messze vannak”, hiszen más országokban még kijárási tilalom van, boltzárak vannak és szabadtéren is kötelező a maszkviselés. „Majd amikor ők is odaérnek, ahol most mi vagyunk, hogy hova utazzunk”, akkor az összes, egészségügyi szervezetek által elfogadott vakcinával lehet majd utazni.

Orbán azt mondta, hogy amikor a járvány csúcsra járt, akkor a védekezés volt a fontos, viszont most, hogy „legyőztünk vagy leszorítottuk a földre a harmadik hullámot”, a gazdaság újraindítása kerül előtérbe a fontossági sorrendben. A 2022-es év költségvetése teljes egészében a gazdaság újraindításáról fog szólni: béremelésekről, munkahelyteremtésről, felsőoktatásról – mondta.

Az őszödi beszédről azt mondta, saját – akkor serdülő – fiát bezárta a szobába, mert Gáspár is ment volna tüntetni a Kossuth térre. Hozzátette, mellbe vágja őt, hogy még mindig itt van Gyurcsány és még mindig kormányozni akar. „Gyurcsány a főnök, vele harcolok” – tette hozzá Orbán, aki szerint Karácsony Gergely mögött ugyanazok az emberek tűnnek fel, akiket ő még a Gyurcsány-időszakból ismer. „Ezek különleges dolgai a politikának, az ember nem is tudja, hogyan viszonyuljon ehhez” – mondta. A miniszterelnök nem félti a fiatalokat attól, hogy ne hallanának őszödről, szerinte a szülők dolga elmondani, hogy mi történt 15 évvel ezelőtt. „Abban bízom, hogy Őszöd ide – Őszöd oda, szép gyermeknap vár a gyerekeinkre és az unokáinkra” – fogalmazott Orbán Viktor az állami rádió péntek reggeli műsorában.

168.hu

Legnépszerűbb cikkeink