Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Fürjes: Palkovics miniszter úrral össze vagyunk drótozva

Létrehozva:

Fotó: Pozsonyi Roland

Szerinte a legjobb kezekbe került a Fudan és a Diákváros ügye.

Fürjes Balázs egyelőre nem tudja, hogy kivel egyeztethet majd a későbbiekben a városfejlesztésekkel kapcsolatban, így, hogy Karácsony Gergely ringbe száll a miniszterelnök-jelöltségért, de fontosnak tartja, hogy a fejlesztési megbeszélések újra napirenden legyenek.

Fürjes Balázs a napokban jelentette be, hogy indul az országgyűlési választáson, a 12. kerületben jelöli őt a Fidesz. Mint azt a KeljfelJancsi című műsorban elmondta, nagyon örül az új kihívásnak és mindent megtesz majd, hogy megnyerje magának a szavazókat. Bár a második kerületben lakik, de a tizenkettedikben született, itt tette meg első lépéseit és ide udvarolt második feleségének, ezért is érzi szívéhez közelinek a kerületet. 

„Matematikai alapon azt látom, én vagyok a kevésbé esélyes a képviselőjelölti választáson. Éppen ezért bele kell tennem rengeteg munkát” – mondta.

A Fudan Egyetem és a Diákváros kapcsán azt gondolja Fürjes, hogy most a legjobb kezekben van a projekt Palkovicsnál. Kérdésre válaszolva elmondta, természetesen tudott róla, hogy a Diákváros terve kikerül az ő kezéből, de mivel a felsőoktatásért felelős államtitkárnál egy kézben tud összpontosulni a két projekt, a döntés logikusnak tűnik. Mint mondta, az Indexen korábban megjelent cikkében – ami egy nappal előbb látott napvilágot, mint a hír, hogy kikerül a kezéből a projekt – azért nem búcsúzott el a feladattól, mert nem gondolta, hogy ezzel dolga van. A gúnyos megjegyzéseket és hozzászólásokat sem veszi magára ezzel kapcsolatban, mert „a sas nem kapkod legyek után.”

A Fudanról szólva azt is kiemelte, hogy szerinte Baranyi Krisztina téved, mikor azt mondja, a Fideszben széthúzás van a projekt kapcsán. „Az, hogy esetleg onnan jött ki az információ, amit a Direkt 36 megírt, nem azt jelenti, hogy nem értenek egyet a párttársak.” Fürjes hozzátette, sokan vannak akik pletykálnak, ő azonban sosem tartozott ezek közé. „Én büszke vagyok rá, hogy az összes Fidesz-kormányban dolgoztam, sosem szivárogtattam, nem is fogok” – mondta.

Az államtitkár szerint a Diákváros projektje Palkovicsnál van a legjobb kezekben, akivel amúgy is nagyon szoros együttműködésben van több, éppen futó terv kapcsán. „Palkovics miniszter úrral össze vagyunk drótozva tulajdonképpen. Az egyik legintenzívebb együttműködésünk van, sokat dolgozunk együtt” – fogalmazott Fürjes. Hozzátette, szeretné, ha a budapesti politika valóban a városról és a budapesti megoldásokról szólna. Egyelőre nem tudja, hogy kivel tud majd a későbbiekben egyeztetni a városfejlesztésekkel kapcsolatban, így, hogy Karácsony Gergely ringbe száll a miniszterelnök-jelöltségért, de fontosnak tartja, hogy a fejlesztési megbeszélések újra napirenden legyenek.

168.hu

Legnépszerűbb cikkeink