Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

A játékosok szerint is Gazdag volt a legjobb

Létrehozva:

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

A Hivatásos Labdarúgók Szervezete megszavazta a szezon álomcsapatát is.

Gazdag Dánielt, a Budapest Honvédtól két hete a Philadelphia Unionba szerződött válogatott középpályást választották meg a legjobb mezőnyjátékosnak az OTP Bank Ligában a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének szavazásán.

A szervezet kedden jelentette be, hogy idén – már 31. alkalommal – szavaztatta meg tagságát a legutóbbi bajnoki idény legjobbjairól. A jelöltek – kategóriánként öt – névsorát a szervezet által felkért szakmai grémium állította össze. A hat férfi és két női kategóriában a végeredmény a hivatásos labdarúgók szavazatai alapján alakult ki. A hagyományos díjátadó ünnepséget a vírushelyzet miatt még mindig fennálló körülményekre tekintettel egyelőre nem rendezik meg.

Gazdag – aki a gyenge szezont produkáló kispestiekkel még a bajnoki hajrában is a kiesés ellen küzdött – a magyar szövetség RangAdó-díjátadóján is a legjobb mezőnyjátékos díját kapta, illetve a szurkolók az ő egyik gólját választották az idény legszebb találatának.

A legjobb kapus a Ferencváros játékosa, Dibusz Dénes lett, míg a legjobb külföldön futballozó játékosnak Szalai Attilát választották, aki a szezont még a ciprusi Apollon Limasszolban kezdte, majd január közepén a török Fenerbahcéhoz szerződött.

Schön Szabolcs (MTK) a legjobb 21 éven aluli játékos, Bognár György (Paks) a legjobb edző, míg Priskin Tamás (ETO FC Győr) a legjobb másodosztályban futballozó labdarúgó lett.

A nőknél Erős Evelint (Kelen SC) választották a legjobb kapusnak, Fenyvesi Evelint (Ferencváros) pedig a legjobb mezőnyjátékosnak.

Az NB I álomcsapatába hat játékos került a címvédő Ferencvárosból, a Fehérvárt és a Paksot ketten-ketten képviselik, és természetesen nem hiányozhat a középpályáról a kispesti Gazdag sem.

*

Az OTP Bank Liga 2020/21-es szezonjának álomcsapata:

Dibusz Dénes (Ferencváros) – Miha Blazic (Ferencváros), Stopira (Fehérvár), Bolla Bendegúz (Fehérvár), Botka Endre (Ferencváros) – Gazdag Dániel (Bp. Honvéd), Bognár István (Paks), Aissa Laidouni (Ferencváros) – Hahn János (Paks), Tokmac Nguen (Ferencváros), Myrto Uzuni (Ferencváros)

 

MTI

Legnépszerűbb cikkeink