Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Kompenzálják a zuglói autótulajdonosokat a parkolási engedélyük kihasználatlansága miatt

Létrehozva:

Fotó: Merész Márton

Tóth Csaba, az MSZP országgyűlési képviselője ígérte ezt a mai KeljfelJancsiban.

Zugló visszaadja az éves parkolási díj egy részét azoknak, akik az ingyenes parkolás miatt nem tudták kihasználni az engedélyüket – mondta el Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője a 168 oldalán futó KeljfelJancsi című műsorban. A politikus hozzátette: aki nem ragaszkodik a visszafizetéshez, annak ugyanannyi idővel meghosszabbítják a parkolási engedélyének az érvényességét – Tóth Csaba szerint ugyanis ez így korrekt.

A II. kerületben most kezdik el figyelmeztetni az autósokat, az I. kerületben pedig már 23. óta díjfizetési kötelezettség van érvényben. Tóth Csaba kiemelte: nem kötelező megszüntetni az ingyenes parkolást, a változatosság legfőbb oka pedig az, hogy nagyon hirtelen jelentették be, hogy véget ér az ingyenes parkolás, számos kerületben, városban vezettek be emiatt türelmi időt. Zuglóban és több kerületben is kampány indult, amelyben felhívják a figyelmet a fizetős parkolásra.

A beszélgetés során szó esett a heti parlamenti programról is, Tóth Csaba elmondta, hogy az Országgyűlésben szerdán lesz szó az önkormányzati lakások elidegenítéséről szóló törvénytervezetről, valamint megkezdődik az ezzel kapcsolatos vita is, de még nem várható eredmény. Emellett a Fudan Egyetemről is tárgyalni fognak a héten, az egyetem alapítványi juttatása és a Diákváros jövője is terítékre kerül. 

A műsorban kiderült: Tóth Csaba a XIV. kerületben élőknek levelet küldött, amelyben arra kéri őket, hogy támogassák szavazatukkal az előválasztáson, emellett eddig elért eredményeit is taglalja a választóknak. Fiala kérdésére, miszerint ki tudja-e jelenteni, hogy ő lesz az MSZP zuglói jelöltje az előválasztásokon, kijelentette: a jelöltbemutatásra kell már csak várni, ugyanis már korábban döntöttek arról, hogy a Párbeszéd és az MSZP közös jelöltje lesz Zuglóban.

168.hu

Legnépszerűbb cikkeink