Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Kapás Boglárka ismét legyőzte Hosszú Katinkát

Létrehozva:

A győztes Kapás Boglárka (b) és az ezüstérmes Hosszú Katinka a női 200 méteres pillangóúszás eredményhirdetésén a budapesti vizes Európa-bajnokságon a Duna Arénában 2021. május 20-án. | Fotó: MTI / Kovács Tamás

Cseh László negyedik, Kós Hubert ötödik lett 200 méteres vegyesúszásban.

Kapás Boglárka a 200 méteres pillangóúszás címvédőjeként vágott neki a budapesti rendezésű vizes Európa-bajnokságnak, és Hosszú Katinkát legyőzve megvédte a címét.

Az Európa-bajnokság előtt sokan azt várták, hogy Kapás Boglárka megvédi Európa-bajnoki címét 200 pillangón, és abban is sokan bíztak, hogy Hosszú Katinkával vív majd nagy harcot ezért az Eb-aranyért. Nos, Kapás – aki a versenyszám világbajnoka is – minden 50 méteren lépett egyet előre, azaz 50 méternél harmadikként, a táv felénél másodikként, 150-nél pedig már elsőként fordult. Érdekesség, hogy Hosszú Katinka – aki ebben a számban háromszoros vb-bronzérmes – egyetlen fordulónál sem volt dobogós helyen, ám végül remekül hajrázott. Igaz, a várt nagy csata így kissé elmaradt, de a lényeg, hogy Kapás nagy fölénnyel, nem mellesleg új egyéni csúccsal lett ismét Európa-bajnok, a dobogó második fokára pedig Hosszú Katinka állhatott fel.

Kapás Boglárka a versenyt követően elmondta, titkon remélte, hogy megdönti egyéni csúcsát. Hozzátette, tisztában van azzal, hogy Európán kívül vannak többen, akik jó időre képesek, ezért az olimpia érdekesebb lesz.

Az egyik olyan magyar versenyző, aki az Eb kezdetéig nem kapott védettséget Sós Csaba szövetségi kapitánytól – azaz még az is előfordulhatott volna, hogy egy esetleges rosszabb Eb-szereplés miatt kikerül az olimpiai csapatból –, Cseh László volt. Nos, a 200 méteres vegyesúszás döntőjének már teher nélkül vághatott neki a klasszisunk, hiszen a szövetségi kapitány már az elődöntő után jelezte, Cseh az Eb-n mutatott teljesítményének köszönhetően ott lehet a tokiói olimpián. A tegnapi fináléban Cseh aztán a táv feléig az élen úszott, ám végül a negyedik helyet szerezte meg. Szintén ott volt a fináléban az a 18 éves Kós Hubert, aki szerdán junior világcsúcsot úszott ezen a távon. A döntőben Cseh László mögött, az ötödik helyen ért célba. 

Természetesen a péntek sem múlhat el magyar döntősök nélkül: Szabó Szebasztián 50 méter pillangón, Milák Kristóf pedig 200 méter gyorson harcolta ki a finálés szereplést.

Fehér György

Legnépszerűbb cikkeink