Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Nemzetközi előadókkal, még több programmal és hamisítatlan utcaszínházi forgataggal vár a harmadik Bondoró

Létrehozva:

Fotó: Kelemen Gergő Photography

Május 19-én, a Normafa Síház kertjében tartott sajtótájékoztatón a Bondoró Fesztivál szervezői csapata bemutatta az idei év teljes programját.

Ebben az évben a korábbiaknál is színesebb programkínálattal készülnek a várva várt fesztiválszezonra a Bondoró szervezői. Június 11-13. között önfeledt karneváli hangulattal, gólyalábas és marionett előadásokkal, újcirkuszi produkciókkal, továbbá artistákkal és óriásbábokkal, valamint koncertekkel és vásári portékákkal várják a látogatókat egy vidám, nyárindító hétvégére – tudtuk meg a fesztivál szerdai sajtótájékoztató eseményén.

„Ebben az évben több, mint száz programot hozunk el Kapolcsra, s nyolc helyszínen szórakoztatjuk majd a nagyérdeműt.” – mondta Virág Zsóka fesztiváligazgató

A nyárindító esemény egyik kiemelt helyszíne a Bondoró Porond. A fesztivál porondmestere, Zugmann Zoltán Cugi lesz. A porondon fellép majd többek között a Langaléta Garabonciások, a BAB Társulat, a Harkels Puppetry, lesz Szikra Show is, az Aserdus Tűzzsonglőr Produkció jóvoltából.

Idén új helyre költözik a Bondoró Színpad. Az új terepnek köszönhetően a programhelyszín kibővült nézőtérrel és látványos produkciókkal várja majd az érdeklődőket a kapolcsi Kecskekő Sátorhely területén. Ezen a színpadon láthatja a közönség a Tűzmadarak Cirkuszcsoport műsorát, a Freak Fusion Cabaret látványos zsonglőr, akrobatika, légtornász és burlesque jelenetekre épülő előadását a Firkin modern ír kocsmazene koncertjét is.

Fotó: Kelemen Gergő Photography

Szendrei Virág Zsófia, a Bondoró projektmenedzsere elmondta, hogy ebben az évben nemzetközi utcaszínházi produkciókkal bővül a kínálat, hiszen francia és olasz előadók is szerepelnek majd a Bondorón, de a finom dallamok és páratlan borok szerelmesei is megtalálják a kedvükre valót a fesztiválon. A nagyobb elmélyülést igénylő programok és kifinomult stílusok helyszínén idén olyan előadók lépnek fel, mint például a Swing à la Django, vagy a David Spischak Quartet, de Kárász Eszter sanzonestjét és a Bin-Jip koncertjét is itt hallgathatjuk az estébe nyúlóan, Lantos Zoltán hegedűművésszel kiegészülve. A Bordűrben a délelőttöket a Hermann Ottó Intézet szervezésében megvalósuló szakmai beszélgetések, valamint olyan gyermekprogramok töltik meg élettel, mint például a Modern Art Orchestra ifjúsági programja, melynek célja, hogy a fiatalokat és gyerekeket megismertesse a jazz muzsika alapjaival. Itt jelenik meg A helyszín programjainak sorát Tompos Kátya és Hrutka Róbert közös koncertje zárja.

A Bondoró sajátossága, hogy a kapolcsi utcákat és tereket programhelyszínekké varázsolja. Szinte minden pillanatban történik valami, ami mosolyt csal az arcokra. A fesztivál hétvégéje az egyszeri és megismételhetetlen pillanatoké, testközelből tapasztalhatjuk meg az utcai művészetek erejét, eleven momentumait.

Kedvezményes jegyeket itt lehet elővételben vásárolni.

Legnépszerűbb cikkeink