Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Megkezdte a felkészülést a magyar labdarúgó-válogatott Telkiben

Létrehozva:

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

A keret fele érkezett meg az első tréningekre.

A magyar labdarúgó válogatott megkezdte a felkészülést az Európa-bajnokságra, amelyen legalább két meccset hazai pályán játszhat. Igaz, még csak a keret fele érkezett meg a Telki edzőtáborba, de ez nem hátráltatta Marco Rossit abban, hogy megtartsa az első edzését.

Még soha nem vett részt két egymást követő Európa-bajnokságon a magyar válogatott. Most ez, az Izland elleni pótselejtezőn elért sikernek köszönhetően sikerült. Az viszont biztos, hogy a Marco Rossi irányította csapatnak a 2016-os eredményt nehéz lesz felülmúlni, hiszen öt éve a Portugáliát, Ausztriát és Izlandot megelőzve csoportelsőként jutottunk a nyolcaddöntőbe, ahol Belgium jelentette a végállomást, most viszont a portugál-francia-német hármasból kellene kettőt megelőzni ahhoz, hogy csapatunk az egyenes kieséses szakaszba kerüljön.

Marco Rossi szövetségi kapitány kiemelte, nagyon fontosnak véli, hogy szűk egy hónappal a Portugália elleni mérkőzés előtt el lehetett kezdeni a felkészülést. Főleg annak tükrében, hogy van néhány új kerettag is. 

Egyikük, az NB I. friss gólkirálya, Hahn János, aki a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapjának nyilatkozott.

„Az érkezéskor és az első edzés előtt meglehetősen izgultam, de a csapattársak hamar befogadtak, nagyon jól érzem magam az edzőtáborban. Sikeres szezon van mögöttem, sok gólt sikerült szereznem, de nem elégszem meg azzal, amit elértem, próbálok tovább fejlődni. Ez a válogatott kerettagság olyan esély, amit szeretnék megragadni, és bekerülni a végleges Eb-keretbe is” – mondta a Paks játékosa.

A keret ezen a héten még Telkiben gyakorol, aztán irány Ausztria, ahol a fizikai felkészülésen lesz a fő hangsúly.

Természetesen mérkőzések is várnak a csapatra: június 4-én Ciprus, majd június 8-án Írország ellen lép pályára a válogatott. Várhatóan mindkét mérkőzés helyszíne az újpesti Szusza Ferenc Stadion lesz. 

Az Eb a magyar csapat számára június 15-én az Európa-bajnok Portugália ellen kezdődik a Puskás Arénában. Négy nappal később a világbajnok francia válogatott ellen lépünk pályára ugyanitt, június 23-án pedig Németország a müncheni Allianz Arénában fogadja Marco Rossi csapatát.

Fehér György

Legnépszerűbb cikkeink