Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Késely Ajna negyedik helyen végzett 800 méteres gyorsúszásban.

Létrehozva:

Késely Ajna a női 800 méteres gyorsúszás döntőjében a budapesti vizes Európa-bajnokságon a Duna Arénában 2021. május 18-án. | Fotó: MTI / Kovács Tamás

A budapesti vizes Európa-bajnokság hétfői napján nem sikerült érmet szereznie a magyar csapatnak.

A 19 éves úszónő már a korosztályos versenyeken bizonyította tehetségét, hiszen három ifjúsági olimpiai bajnoki címe mellett, junior világ- és Európa-bajnokságot is nyert. Három évvel ezelőtt Glasgow-ban pedig –a mostanihoz hasonlóan a 800 méteres gyorsúszásban – a felnőttek között szerzett Európa-bajnoki ezüstérmet. Sajnos, ezúttal nem tudott beleszólni a dobogós helyezések sorsába, de a negyedik hely biztató eredmény.

Szintén volt esélye a dobogóra a Holló Balázs, Zombori Gábor, Veres Laura, Fábián Fanni összeállítású 4×200 méteres vegyes gyorsváltónak, amely végül a hatodik helyen végzett.

A szerdai döntők során újabb esélyeseink ugranak a Duna Aréna medencéjébe: a 200 méteres férfi pillangóúszás világcsúcstartója, Kenderesi Tamás a legjobb időeredménnyel érkezett meg a döntőbe úgy, hogy megelőzte a címvédő – és világbajnok – Milák Kristófot, aki szintén ott lesz a fináléban.

Nem hiányzik majd a rajtkőről Németh Nándor sem. A BVSC junior világ- és Európa-bajnok, felnőtt világbajnoki bronzérmes úszója egyéni csúcsát megjavítva jutott be a férfi 100 méteres gyorsúszás döntőjébe.

*

Dupla világcsúcs

Kliment Kolesznyikov hétfőn az 50 méteres hátúszásban megjavította saját világcsúcsát, elsőként áttörve a 24 perces időhatárt. Az orosz versenyző kedden  még tovább javította eredményét, így az 50 méteres hátúszás új világcsúcsa mostantól 23.80 másodperc.

 

PH

Legnépszerűbb cikkeink