Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Magyarország

Digitális alkalmazás segíti a hallgatókat a Szegedi Tudományegyetemen

Létrehozva:

Képünk illusztráció | Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Mindennapjaik megszervezését könnyíti meg a szorgalmi és a vizsgaidőszakban.

A felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága által az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a Neptun rendszerre épülő alkalmazás hasznos információkat jelenít meg, mint például az oktató és a tanterem nevét, miközben a térképnézet pontosan megmutatja, hol lesz az adott óra vagy vizsga; az útvonaltervező pedig segít megtalálni a tanteremhez vezető leggyorsabb utat. 

A felületen emellett egy úgynevezett chatbot is a hallgatók rendelkezésére áll, amely minden felhasználó saját óra- és vizsgarendjét megmutatja a kezdéskor szükséges első regisztráció után, a rendszeres frissítéseknek köszönhetően naprakészen, az esetleges terem- vagy időpontváltozásokat követve. A chatbot előnye, hogy nem szükséges hozzá semmilyen applikáció letöltése, a szolgáltatás eléréséhez csak egyszeri, a Neptun-kódot igénylő regisztráció szükséges, ezt követően egyszerűen juthatunk hozzá a szükséges információkhoz.

A felhasználóbarát, az óratípusokat és a vizsgákat különböző színnel jelölő felületen az egyes órára vagy vizsgára kattintva jelennek meg a részletes információk – köztük a kreditek száma is –, így áttekinthető és követhető a naptár. Ha valaki a másnapi óráira kíváncsi, elég a „holnap” szót beírnia, vagy ha a következő vizsgája időpontját szeretné megtudni, a „következő” szóval is tud keresni.

Az Órarend chatbotot a RoboRobo munkatársai fejlesztették, akik valamennyien az SZTE egykori diákjai, a tesztelésben pedig több mint ötven szegedi hallgató vett részt. Szakál Péter, az egyetem oktatási igazgatója a fejlesztéssel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy növelni szeretnék a hallgatók elégedettségét, és ehhez nagyban hozzájárulhat a segítség az adminisztratív feladatokban való eligazodásban is. Az Órarend chatbot eléréséről és a tudnivalókról a hallgatók üzenetben kapnak tájékoztatást. 

SZTE / MTI

Legnépszerűbb cikkeink