Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Egyelőre csak álom a döntő

Létrehozva:

Fotó: Kovács Tamás – MTI

Sem érmet, sem döntős helyet nem hozott eddig a vizes Európa-bajnokság a magyar csapatnak, de ma sok minden megváltozhat: megkezdik a versenyt a nyíltvízi úszók is.

Az Európa-bajnokság második napján a döntőbe kerülésre elsőként a Farkas Linda, Hungler Szabina szinkronúszó kettősnek volt esélye. Ehhez azonban a szabadgyakorlatok selejtezőjében a legjobb tizenkettőbe kellett volna kerülni, ám miután a húsz párost felvonultató mezőnyben gyakorlatuk csak a 17. helyre volt elég, a finálé csak álom maradt. Ahogy álom maradt a döntő női műugróink számára is, legalábbis azoknak, akik az egyméteres versenyszámban indultak. A 31 fős mezőnyben Kun Patrícia 29., Sándor Petra pedig a 27. helyen végzett.

Szerdán azonban megváltozhat a helyzet, hiszen a nyíltvízi úszók is megkezdik szereplésüket, és Gellért Gábor, a szakág szövetségi kapitánya érmet vár a férfiak 5 kilométeres versenyében. Persze, a szakvezető azt is hozzátette, hogy az elmúlt 15 hónapban a magyar versenyzők mindössze két dohai világkupa-viadalon és a Balaton-átúszáson bizonyíthattak, de ettől függetlenül Rasovszky Kristóf 5 kilométeren a szám címvédőjeként és világbajnokaként egyértelműen éremesélyes, ahogy 10 kilométeren is az lesz.

Ami a keddi döntőket illeti: a szinkronúszók egyéni számában az ukrán Marta Fegyina győzött, megelőzve a görög Evangelia Plataniotit és a fehérorosz Vaszilina Handoskát. A vegyes párosok toronyugrásában is ukrán aranyérem született Kszenyija Bajlo és Olekszij Szereda révén, a női műugrók egyméteres versenyét pedig az olasz Elena Bertocchi nyerte.

Fehér György

Legnépszerűbb cikkeink