Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

L. SImon László: Rosszabb a helyzet, mint nyugaton

Létrehozva:

Fotó: Bazánth Ivola

„A hit és a bizalom a társadalmi kohézió alapja” – mondta a fideszes országgyűlés képviselő a 168.hu-n futó KeljfelJancsiban.

L. Simon László szerint a háziorvosok egy része sem érti pontosan a vakcinák működését, hanem egyszerűen bíznak a magyar egészségügyi hatóságok szakembereiben.

A Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára a Telexnek adott interjújában arról beszélt, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által engedélyezett vakcinát használó országok halálozási adatai jóval alacsonyabbak voltak a magyarországiaknál. L. Simon László erre reagálva kiemelte: a halálozási számok nincsenek összefüggésben azzal, hogy kínai és orosz vakcinával is oltanak idehaza. A képviselő szerint a háziorvosok egy része sem érti pontosan a vakcinák működését, hanem egyszerűen bíznak a magyar egészségügyi hatóságok szakembereiben. „A hit és a bizalom a társadalmi kohézió alapja” – mondta, majd hozzátette: maga az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is bejegyezte a kínai vakcinát.

A fideszes országgyűlési képviselő szerint a halálozások kapcsán keveset beszélünk az emberek általános egészségügyi állapotáról. Véleménye szerint ugyanis Magyarországon közegészségügyi értelemben sokkal rosszabb a helyzet, mint a nyugati országokban. Ebből már alapvetően következik, hogy könnyebben kapjuk el a vírust, ez pedig a halálozási adatok magasabb voltához is hozzájárulhat – mondta. 

L. Simon László szerint nagy a felelőssége azoknak a baloldali személyeknek és csoportoknak, akik politikai megfontolásból kampányoltak a kínai és orosz vakcina ellen, minden tudományos megalapozottságot nélkülözve. Fiala ezzel szemben felhozta, hogy a kormányzat egyoldalúan, politikai alapon döntötte el, hogy engedélyez olyan vakcinákat is, amelyeket az Európai Gyógyszerügynökség nem, így várható volt a közvélemény megosztottsága. 

168.hu

Legnépszerűbb cikkeink