Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Hadházy: Az igazságot ismétlem unalomig

Létrehozva:

Fotó: Dimény András

Hadházy Ákos közösségi oldalán a napokban megjelent egy üzenet, miszerint várják őt Kisvaszaron, hogy körülnézhessen az ott folyó ügyek kapcsán.

A független képviselő a KeljfelJancsiban elmondta: a falu polgármesere azért hívta, mert korábban kikérte az EU-s pályázatok dokumentációját, amit túl lassan kapott meg.

Hadházy felidézte: a »Kiút a szegregátumból« program keretében elköltöttek körülbelül 400 millió forintot a romák felemelésére. „A felét arra kellett költeni, hogy a romatelepek helyett új házakat csináljanak, felújítsanak, a másik felét átképzésre, felnőttképzésre. Tudást adni nekik, amivel fel tudnak zárkózni, el tudnak helyezkedni” – magyarázta, hozzátéve, hogy a hozzá forduló, arcukat és nevüket is vállaló tanúk szerint ez nem egészen így történt.

A független országgyűlési képviselő elmondta, csapatával együtt igyekszik minél több ilyen ügyet felgöngyölíteni. Szerinte az ellenzék abban hibázik, hogy azt mondja, véget vet a korrupciónak – pedig olyan nincs, hogy a korrupciónak egyszer vége legyen, azt csak csökkenteni lehet, és kiharcolni, hogy az ügyeknek következménye legyen. Hozzátette: azért is küzd, hogy az esetleges kormányváltás után kísértésbe eső politikusoknak nehezebb dolguk legyen.

Szerinte azért lehet, hogy sokan kellemetlen embernek tartják, mert nem másokhoz, hanem ez igazsághoz lojális. „A politikában kellemetlen voltam a Fidesznek, mert azt mondtam, nem kellene lopni. (…) Maximálisan nem vagyok lojális, mert ha látom, hogy a vonat rossz irányba megy, akkor én azon nem akarok rajta maradni.” Hozzátette: a Fidesz goebbelsi propagandát csinál, vagyis a hazugságot a heccelést, hergelést ismétli unalomig, rosszullétig. „Én a negatív goebbelsi propagandát csinálom: csak az igazságot ismétlem unalomig.”

Hadházy Ákos úgy látja, állatorvosként sokkal több sikere volt, mint politikusként, de a kettőt nehéz összehasonlítani. Ha kell, a mai napig megnéz egy-egy röntgenfelvételt vagy segít a kollégáinak, de ő alapvetően már a korrupciós ügyek feltárására, leleplezésére fordítja az idejét. 

A képviselő a napokban kijelentette: nem hajlandó az ATV-nek több interjút adni. Mint mondta, akkor lehet ebben változás, ha megoldódik a Spirit Fm és a Klubrádió közötti feszültség. A Spirit ugyanis május 3. óta ideiglenesen az Klubrádió egykori, 92,9-esfrekvenciáján működik, kigolyózva ezzel a Klubrádiót a hagyományos rádiók sorából. Hadházy Ákos a KeljfelJancsiban azt mondta, a helyzet úgy oldódhatna meg, ha a Spirit Fm műsorsávot biztosítana a Klubrádiónak.

168.hu

Legnépszerűbb cikkeink