Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Az Európa-bajnokságra hangoltak a karatésok

Létrehozva:

Képünk illusztráció: Tadissi Martial karatézó edz az UTE budapesti sportcsarnokában 2017. május 22-én. Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

Biztatóan szerepelt a májusi Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott a lisszaboni Karate1 Premier League versenyen, amely egyben olimpiai kvalifikációs pontszerző verseny volt. 

A viadalon a világ legjobb versenyzői vettek részt. Mint ahogy az a Pesti Hírlap a szövetségtől megtudta, ez a verseny lényegében mini-világbajnokságnak is tekinthető, hiszen a világranglistát vezető sportolók vettek részt rajta. Az ötkarikás játékokon idén Tokióban bemutatkozó sportág legrangosabb versenysorozata, a Karate1 Premier League elnevezésű széria idei második állomásán 87 ország 740 versenyzője lépett tatamira, a magyar színeket nyolc versenyző képviselte.

Hárspataki Gábor a 75 kilósok között három győzelemmel, és az iráni vb-címvédőtől elszenvedett minimális különbségű vereséggel jutott el a bronzmérkőzésig. A harmadik helyért az Európa Játékok-győztes ukrán Horuna volt az ellenfél, aki ellen Hárspataki 3-2-re alulmaradt, ezzel az ötödik helyet szerezte meg. 

A 67 kilós Tadissi Martial és a nehézsúlyú Molnár Dániel is a hetedik helyen végzett.

A fiatal Kiss András és Klement Kármen is nagyszerűen szerepelt, két-két alkalommal hagyhatták el győztesen a tatamit, míg Molnár Réka vitatható mérkőzésen maradt csak alul ellenfelével szemben. 

Formagyakorlatban a férfiaknál Nagy Botond egy nagyon erős csoportban az ötödik lett, így éppencsak nem jutott tovább, míg a nőknél Sterck Laura sikerrel vette az első fordulót.

A portugál fővárosban rendezett viadal az utolsó előtti lehetőség volt olimpiai kvalifikációs pontokat gyűjteni, a kontinens sportolói ezt követően már csak a horvátországi Porecben sorra kerülő Európa-bajnokságon növelhetik meglévő pontjaik számát.

*

Megvan az Eb-csapat

A korábbi nemzetközi eredmények, illetve a pontszerző és döntős helyezések alapján teljessé vált az utazók névsora. Az idén először olimpiai résztvevő sportág ötkarikás selejtező pontversenyébe is beleszámító Európa-bajnokságot május 19. és 23. között rendezik a horvátországi Porecben. Formagyakorlatban Nagy Botond, és Sterck Laura képviseli hazánkat, míg küzdelemben a nőknél Klement Kármen, Molnár Réka, Holló Evelin és Pap Dorottya, Ilankovic Aleksandra, a férfiaknál pedig Kiss András, Tadissi Martial, Hárspataki Gábor, Hidasi Tibor és Molnár Dániel alkotja a magyar csapatot.

 

Fehér György

Legnépszerűbb cikkeink