Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Tóth Csaba: A politikus dolga a véleményformálás

Létrehozva:

Fotó: MTI / Kovács Attila

Az MSZP zuglói országgyűlési képviselője a 168 oldalán futó KeljfelJancsi című műsorban beszélt többek között a miniszterelnök-jelölt-állításról. 

Ahogyan arról a hétfőn már beszámoltunk, Tamás Gáspár Miklós a Klubrádió oldalán tette közzé az ATV bojkottálására való felhívását, miután a cégcsoporthoz tartozó Spirit FM ideiglenesen megkapta a Klubrádió korábbi frekvenciáját. A felhíváshoz csatlakozott Hadházy Ákos, a Momentum zuglói jelöltje is, aki egyben Tóth Csaba ellenfele lesz az ellenzéki előválasztáson. Fiala János kijelentésére, miszerint Hadházy rendszeres résztvevője az ATV műsorainak, ellentétben Tóth Csabával, az országgyűlési képviselő kijelentette: nem azért nem megy be az ATV-be, mert nem hívják, hanem mert nem igényli ennyire a szereplést, inkább a háttérben szeret dolgozni. 

Mindazonáltal kijelentette, ha hívnák, elmenne a Spirit FM-be, ugyanis szerinte egy politikusnak az a dolga, hogy véleményt formáljon, nem pedig az, hogy bojkottáljon bizonyos csatornákat, médiumokat. Szerinte az előválasztási vitáknak sem országos tévékben kell majd zajlania, sokkal inkább helyben. Fiala szerint a helyi Zugló TV-be azonban továbbra sem hívták meg Hadházy Ákost, a kihívóját, Tüttő Kata főpolgármester-helyettes azonban támogatásáról biztosította az MSZP most is regnáló jelöltjét.

Tóth Csaba felidézte, a főpolgármester-helyettessel körbejárták Zuglót, és olyan fejlesztésekről egyeztettek a napokban, mint a Vezér út, vagy épp a Szabó Ervin Könyvtár felújítása. Tüttő Kata kijelentette, a főváros a továbbiakban is segíteni fogja a kerület fejlődését.

Arról, hogy mikorra várható hivatalos jelöltségének bejelentése, Tóth Csaba elmondta, ez minden bizonnyal azután fog megtörténni, hogy a Magyar Szocialista Párt bejelenti a miniszterelnökjelölt-jelöltjét. Megerősítette: biztosan lesz a pártnak saját jelöltje. 

A minap bejelentett városligeti fejlesztések ügyében a zuglói képviselő elmondta, a Mexikói úti P+R parkoló fontosságát már tíz éve hangsúlyozza mindenki, így örül, hogy megvalósul, azonban megjegyezte: egyúttal a közlekedési csomópontot is újra kell gondolni. 

168.hu

Legnépszerűbb cikkeink